Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál o Alžbete II. sa čoskoro vráti! Nová séria bude mať premiéru už...

Netflix po dvojročnej pauze vracia do svojej ponuky premiérovej epizódy predposlednej série. A to už 9. novembra.

17.10.2022 06:00
crown, koruna, diana, Foto:
V piatej sérii Koruny bude ústrednou témou rozpad manželstva Charlesa a Diany.
debata
chatári, mórová, igonda, Čítajte aj Markíza sa už vo veľkom chystá na štart ďalšieho seriálu: Poznáme prvé detaily

Seriál Koruna mal na Netflixe premiéru v roku 2016, prvé dve sezóny hrala Claire Foy kráľovnú Alžbetu. Foy vyhrala prestížnu cenu Emmy za najlepšiu herečku v dráme za 2. sériu. Olivia Colman prevzala rolu v 3. a 4. sérii, minulý rok vyhrala cenu Emmy za 4. sériu, pričom šou vyhrala cenu aj za Vynikajúci dramatický seriál. Imelda Staunton preberá hlavnú úlohu pre nadchádzajúcu 5. sezónu, ktorá sa má na Netflixe objaviť v novembri, šiesta a posledná sezóna je momentálne vo výrobe.

duch, seriál duch, Predrag Bjelac, Čítajte aj Jojka chystá prekvapenie: Nakrúca seriálovú senzáciu, v Čechách búrala rebríčky sledovanosti

Po smrti kráľovnej Alžbety v septembri tohto roka sa kamery zastavili. Tvorcovia sa rozhodli, že v rámci uctenia si pamiatky ikonickej kráľovnej sa práce na záverečnej šiestej sérii zastavia. Kým bude Veľká Británia smútiť.

Sledovanosť seriálového hitu Koruna (The Crown) po smrti kráľovnej Alžbety II. stúpla celosvetovo niekoľkonásobne. Najviac divákov si seriál Netflixu mapujúci osudy britskej kráľovskej rodiny pripísal v Británii, kde jeho sledovanosť vzrástla až o 800 percent.

televízne noviny, Čítajte aj Veľké zmeny v Televíznych novinách. Markíza láka divákov novou konkurenčnou výhodou

Piata séria sa bude odohrávať od 90-tych rokov až do začiatku milénia a bude sledovať aj rozpadajúci sa vzťah princa Charlesa a princeznej Diany a nielen to! Opäť bude exkurzom aj do politických vôd krajiny, ktorá si prechádzala turbulentnými ekonomickými časmi, ale samozrejme ukáže aj svoj pohľad do života monarchov.

Netflix nateraz nezverejnil žiadne zábery z piatej série, fanúšikovia sa musia zmieriť iba s promo plagátom, ktorý je síce skromný, no mnohé naznačuje. Prasklina na stene Buckinghamského paláca je jasným znakom toho, že kráľovskú rodinu čakajú ťažké roky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Alžbeta II. #The Crown #seriál Koruna