Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké striedanie hercov v novej Hre o tróny! Tieto postavy dostanú novú tvár

Rod draka má za sebou prvú polovicu úvodnej série, o ktorej nemožno nič iné poznamenať, že ide o fenomenálny úspech pre HBO a celú značku Hra o tróny.

25.09.2022 06:00
rod draka, Foto:
Rod draka sa lúči s mladými herečkami, na ich miesto nastúpia nové tváre.
debata
tvoja tvár, tvoja tvár znie povedome, Čítajte aj Je to potvrdené: Markízácka ťažisková šou prestáva fungovať na Slovákov

HBO môže byť spokojné, voľba nakrútiť nový seriál zo sveta Západozeme o klane Targaryenovcov vyšlo televízii na jednotku. Prvých päť odvysielaných epizód sa teší veľkej diváckej priazni, prvá epizóda zbúrala doterajšie rebríčky domovskej stanice. Nie je preto prekvapením, že hneď po prvej časti bolo oznámené, že Rod draka sa dočká aj druhej série. Prekvapenie to nie je, neúspech sa neočakával, no obrovský záujem divákov je milým potešením.

talent, Čítajte aj Jojke stále vychádza konfrontácia s Markízou: Talent túto jeseň jednoznačne vyhráva

Tvorcovia si natoľko verili, že druhú sériu začali pripravovať ešte pred premiérou prvej série. Teraz z toho môžu ťažiť samotní diváci. Vzhľadom na fakt, že scenáre novej série sú pripravené, čoskoro by sa malo začať aj nakrúcať, medzera medzi oboma sezónami by nemuselo byť priepastne veľká. Dvojročná pauza ako pri siedmej a ôsmej sérii by sa nemusela stať realitou. Pravdou však je, že čakanie na ďalšiu desiatku epizód bude pomerne dlhé.

farma, Čítajte aj Ťažký týždeň pre Markízu: Nadávky, hnev, krik, dráma! Farmu opúšťa druhý súťažiaci za týždeň

Vzhľadom na veľkosť produkcie, potrebu náročných vizuálnych efektov, ale aj protiepických opatrení sa Rod draka nakrúca oveľa dlhšie ako prvé série pôvodnej Hry o tróny. Dá sa predpokladať, že najskôr by druhá séria mohla byť k dispozícii v závere budúceho roka. Ak sa veci budú komplikovať, napokon sa môže naplniť aj najhorší scenár s dvojročnou pauzou.

wednesday, Čítajte aj Tieto veľké seriálové hity čakajú na svoju premiéru! Takáto bude jeseň na Netflixe

Nateraz však prvá séria na seba púta veľa pozornosti a to nielen nadšenými reakciami zo strany divákov, ktorí vyzdvihujú špičkovú kvalitu. Ďalším dôležitým elementom je avizovaná výmena hercov v rámci prvej série. Tvorcovia už vopred avizovali, že prvá séria bude rozdelená na dve polovice. V prvej sa zamerali na roky, keď dedička trónu Rhaenyra Targaryen si postupne budovala cestu k panovaniu a intrigy, ktoré sa v tom čase diali. Mladú potenciálnu panovníčku stvárnila herečka Milly Alcock. Jej výkon doslova uchvátil a fanúšikovia sa s jej predstaviteľkou ťažko lúčia. To isté platí aj o Alicent Hightower, kráľovnej a druhej manželke kráľa Viserysa. Tú si zahrala Emily Carey.

Kristína Kövešová Čítajte aj Veľká moderátorská výmena na Markíze: Odídeného Hermana na obrazovkách vystrieda...

Už počas tohtotýždňovej epizódy nastane posun v deji o celú dekádu a príde k vizuálnej zmene ústredných herečiek. Tvorcovia nechceli mladé herečky zbytočne maskovať a robiť ich staršími. Išli cestou ako tvorcovia hitu Koruna od Netflixu a rovno vymenia herečky.

Po novom Rhaenyru stvárni herečka Emma D'Arcy a Alicent Olivia Cooke. Podoba s mladými herečkami je až zarážajúca. Pozrite si prvé zábery zo šiestej epizódy Rodu draka s novým obsadením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Hra o tróny #HBO Max #seriál Rod Draka