Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pán profesor má za sebou prvý prepad. Najnovšia séria prináša nejednoznačné výsledky

Štvrtá séria markizáckeho hitu pre mladších nateraz lavíruje v sivých priemeroch.

20.09.2022 06:00
pán profesor, Foto:
Pán profesor má za sebou prvý prepad sledovanosti v rámci najnovšej série.
debata
Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf novej televízie JOJ 24: Sme už pripravení vysielať, ale štart nechceme uponáhľať

Ani s nástupom jesenného režimu fungovania slovenských domácností sa markizácky Pán profesor nevracia na hodnoty, ktoré bez problémov dosahoval v prechádzajúcich sezónach. Stále lavíruje tesne nad hranicou 300-tisíc divákov, čo je o viac ako 100-tisíc menej ako v tretej sérii. Aj napriek tomu sa mu ešte darí udržať si pozíciu jednotky na trhu v mladšom publiku, pre ktorú je tento seriál primárne určený. Jojkárska Nemocnica, ktorá ide proti Pánovi profesorovi tradične boduje v univerzálnom publiku a postupne opäť naberá na sile.

manifest, Čítajte aj Fanúšikovia prinútili Netflix, aby zachránil tento seriál! Takto vyzerá rozlúčka s ním

Tretia časť Pána profesora vysielaná minulý utorok dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 rating 7,3% a trhový podiel 23,7%. Seriál Nemocnica zaznamenal na Jojke v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 19,5% a seriál Ordinácia s výhľadom na more na Jednotke RTVS podiel na trhu 7,2%. Obzvlášť však zabodoval v cieľovej skupine mladých mužov vo veku od 15 do 24 rokov, ktorí Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili podiel na trhu až 37,5%.

noviny tv joj, lucia barmošová, ján mečiar, Čítajte aj Jojka avizuje štart novej televízie! Programová štruktúra prekvapuje kombináciou formátov

Spomínaná časť prilákala k obrazovkám 325-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom v čase vysielania mal dosah až na 447-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Ide o prvý väčší prepad tejto série. Prvá časť atakovala 8% sledovanosť a dosiahla 7,8% rating, pričom druhá si siahla na 8% hranicu. Podielovo sa úvodne epizódy štvrtej série hýbali vyššie na úrovni 24, respektíve 26%.

Resident Evil, Čítajte aj Netflix s ďalším prepadákom! Nepodarilo sa mu zachrániť prekliatych zombíkov

Nemocnica prilákala v cieľovke 12+ viac divákov ako Pán profesor. Pri obrazovkách sedelo 404-tisíc divákov a drží si tak status silného lídra v univerzálnom publiku.

Šiesta premiérová epizóda tejto sezóny Nemocnice mala dosiaľ druhú najvyššiu sledovanosť, a to až 8,8% rating a 21,4% podiel v cieľovke 12+. Seriál Pán profesor na Markíze zaznamenal len 17,2% podiel. Nemocnica mala najviac diváčok v cieľovej skupine 45 – 54 s nadpriemernou 12,6% sledovanosťou a 25,7% trhovým podielom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Pán profesor #seriál Nemocnica