Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obavy o budúcnosť rastú! Hlavná hviezda hovorí jasne: Seriál bezo mňa bude dobrý

Premiéra prelomovej série najsledovanejšej lekárskej drámy sveta sa nezadržateľne blíži. Klinika Grace (Grey's Anatomy) vstupuje do 19. série, ktorá bude hneď dostupná pre slovenských divákov na streamovacej službe Disney+.

29.09.2022 06:00
ellen pompeo, klinika grace, grey´s anatomy, Foto:
19. séria Kliniky Grace štartuje 6. októbra.
debata
trojka, Čítajte aj Zásadné škrty v RTVS. Trojka definitívne končí, otázne sú osudy týchto relácií a moderátoriek

Prečo prelomová? Seriál sa totiž otriasa v základoch. Po 18 rokoch vo vysielaní prichádza Klinika Grace o svoju hlavnú hviezdu. Nepredstaviteľné sa stáva skutočnosťou. Herečka Ellen Pompeo sa rozhodla prelomiť tabu a lekársku drámu čiastočne opustiť. Zároveň je to obrovský test pre divákov, či takúto zmenu zvládnu. Ak áno, je 100% isté, že televízia ABC našla formát, ako pokračovať v nakrúcaní aj naďalej.

príbeh služobníčky, Čítajte aj Je rozhodnuté! Nemilosrdne krutý svetový seriálový hit má pred sebou posledné série

Za dlhé roky vysielania sa fanúšikovia seriálu rozlúčili s obrovským množstvom milovaných postáv a Klinika Grace to vždy ustála. Hoci mnohí predpovedali, že nemá šancu prežiť odchody pôvodných postáv. Dej však nikdy nepustila ústredná postava, na ktorej stojí a padá všetko, nielen samotný názov seriálu. Posledné roky boli v znamení neustálych dohadovaní medzi televíziou a hlavnou hviezdou o predlžovaní jej kontraktu. Vždy sa našla dohoda. No nebolo to zadarmo. Postupom rokov sa z Ellen Pompeo stala najlepšie zarábajúca seriálová herečka. Za posledné série Kliniky Grace už inkasovala 20 miliónov dolárov, plus sa stala producentkou vlastných projektov.

nemocnica, Čítajte aj Markizácka Výnimočná Nikol už nie je výnimočná: Stala sa ďalšou obeťou Jojky

Ako bude vyzerať 19. séria? Ellen Pompeo alias Meredith Grey sa objaví v obmedzenom množstve nakrútených častí, hovorí sa o čísle osem. Zvyšok série budú musieť potiahnuť ostatné postavy. Možnou útechou pre fanúšikov, že úvodné a záverečné monológy bude stále rozprávať hlavná predstaviteľka, čiže pocit straty Meredith by sa mal zmierniť. Prichádzajúca séria bude naozaj reštartom, nielen pre divákov, ale aj pre samotný príbeh. Tvorcovia nikoho v 18. sérii nešetrili a príbehy lekárov a aj samotnej nemocnice vyhrotili na maximum. Séria sa končila viacerými výpoveďami a nemocnica stratila svoj rezidentský program.

Najnovšie pokračovanie sa zrejme posunie o nejaký čas vpred a všetkých čaká reštart. Prídu noví rezidenti, vzdelávací program sa začne od nuly. Meredith Grey čaká nové životné dobrodružstvo. Jedno je isté, bude to mimoriadne zaujímavé!

the resident, Čítajte aj Televízna sezóna štartuje: Tieto seriály, ktoré poznajú aj Slováci, ponúknu nové série

Ellen Pompeo si nebude užívať dovolenku po dlhoročnom nakrúcaní. Jej obmedzené účinkovanie je spôsobené aj tým, že sa rozhodla produkovať minisériu, ktorú odvysiela streamovacia služba Hulu. Stvárni v nej aj hlavnú úlohu. Svoj čas teda musela rozdeliť medzi dva seriály.

Avšak, ak diváci odmietnu tento formát, bude to zrejme posledná séria. Ellen Pompeo prelomila mlčanie a prvýkrát sa vyjadrila na margo svojho odchodu. Povedala to krátko a výstižne. „Seriál bezo mňa bude dobrý.“ Či to naozaj tak bude uvidia diváci od 6. októbra.

Pozrite si prvé zábery z 19. série Kliniky Grace!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy #televízna sezóna 2022/2023