Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je rozhodnuté! Nemilosrdne krutý svetový seriálový hit má pred sebou posledné série

Dlho sa o tom špekulovalo, teraz je to oficiálne potvrdené. Príbeh služobníčky sa blíži k svojmu záveru. Pripravovaná šiesta séria bude posledná.

28.09.2022 06:00
príbeh služobníčky, Foto:
Nadchádzajúca šiesta série bude pre Príbeh služobníčky posledná.
debata
Netflix Čítajte aj Netflix spustí lacnejší paušál s reklamou už tento rok. Prilákať chce 40 miliónov nových divákov

Streamovacia služba Hulu, ktorá seriál vyrába to oznámila ešte pred štartom piatej série. Tá mala premiéru v polovici septembra. Na Slovensku je seriál dostupný prostredníctvom streamovacej služby HBO Max. O možnom konci sa začalo čoraz hlasnejšie hovoriť po skončení štvrtej série, ktorá sa vrátila po vynútenej koronapauze k divákom po takmer dvoch rokoch. Hoci kvalita oproti trojke išla nahor, diváci postupne venujú seriálu čoraz viac kritiky. A tvorcovia si to uvedomujú.

Extremne premeny Slovensko, Čítajte aj Dychberúci príbeh na divákov zabral! Markíze vystrelili na vrchol Extrémne premeny

Pôvodne sa hovorilo, že by krutý príbeh z Gileádu mohol mať až desať sérií. Tvorcovia boli sebavedomí a jasne deklarovali, že vedia Príbeh služobníčky natiahnuť na dlhé roky dopredu. Potenciál bol vraj obrovský, nerátali však s únavou materiálu a publika.

Napokon prišlo kompromisné riešenie, ktoré môže tomuto skvelému seriálu výrazne pomôcť. Správa o konci Príbehu služobníčky prišla s poriadne veľkým predstihom, producenti sa tak naplno môžu venovať napísaniu veľkolepej rozlúčkovej série, ktorá sa pompéznym spôsobom rozlúči s postavami. Dá sa však očakávať, že tento seriál nedostane happy end, samotný príbeh je natoľko temný a bezútešný, že záver bude zrejme poriadne tragický.

Seriály Čítajte aj Jesenná sezóna sa naplno rozbieha. Seriály zatiaľ nemajú takú sledovanosť ako na jar

Nebude to však rozlúčka s Gileádom! Už teraz sa aktívne pracuje na spin-offe, ktorý vychádza z nového „pokračovania“ z pera Margaret Atwood s názvom The Testaments (Svedectvá), ktorý sleduje udalosti niekoľko rokov po udalostiach z pôvodného seriálu.

Aktuálne vysielaná piata série opäť pritvrdila. June čelí následkom za zabitie veliteľa Waterforda a zároveň sa snaží znovu definovať svoju identitu a zmysel života. Ovdovelá Serena sa pokúša zviditeľniť v Toronte, zatiaľ čo vplyv Gileádu sa plíživo šíri do Kanady. Veliteľ Lawrence spolupracuje s Nickom a tetou Lýdiou, keď sa snaží reformovať Gileád a získať moc. June, Luke a Moira bojujú s Gileadom na diaľku, keď pokračujú vo svojej misii na záchranu Hannah.

Rádio ROCK štúdio Čítajte aj Rocková hudba sa po roku vracia do éteru. Začína vysielať Rádio ROCK

Príbeh služobníčky je adaptáciou klasického románu Margaret Atwoodovej a rozpráva o živote v dystopii Gilead, totalitnej spoločnosti v bývalých Spojených štátoch. Offred (Elizabeth Moss), jedna z mála plodných žien známych ako služobníčky v utláčateľskej republike Gileád, sa snaží prežiť ako reprodukčná náhradníčka vplyvného veliteľa a jeho urazenej manželky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Príbeh služobníčky #The Handmaid´s Tale #televízna sezóna 2022/2023