Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Výnimočná Nikol divákov zaujala. Obstála v konkurencii Nemocnice?

Nový kriminálno-komediálny seriál má za sebou štart.

02.09.2022 10:40
Výnimočná Nikol, Nemocnica Foto:
Výnimočnej Nikol konkuruje v jesennej sezóne Nemocnica.
debata (1)
výnimočná nikol, pauhofová, Čítajte viac Markíza a jej nový seriál: Komu polezie hlavná hrdinka na nervy, tak nech prepne telku

Komerčné televízie zahájili jesennú sezónu v predstihu. V utorok sa na obrazovky vrátili seriály Pán profesor a Nemocnica, vo štvrtok sa k nim pridal aj nový osemdielny seriál Výnimočná Nikol v hlavnej úlohe s Táňou Pauhofovou.

Slovenská adaptácia úspešného francúzskeho seriálu HPI – Haut Potentiel Intellectuel vznikla v produkčnej spoločnosti NUNEZ NFE, ktorá má na konte filmové hity Všetko alebo nič, Príliš osobná známosť či V lete ti poviem, ako sa mám. Kreatívnou producentkou a scenáristkou seriálovej novinky je autorka knižných bestsellerov Evita Twardzik.

Evita Twardzik Čítajte rozhovor Evita Twardzik: Na obrazovkách je podľa mňa všetko. Ale v rôznej kvalite

Markíze sa podarilo zvrátiť nepriaznivý vývoj z jarnej sezóny, kedy sa jej nedarilo so svojimi formátmi konkurovať Nemocnici. Po úspešnom návrate Pána profesora obstála aj Výnimočná Nikol. Diváci boli na kriminálno-komediálnu novinku zvedaví.

Nemocnica, Pán profesor Čítajte viac Nemocnica alebo Pán profesor? Víťazom prvého súboja sezóny sa stal...

Hoci Výnimočná Nikol odštartovala slabšie ako v utorok Pán profesor, v komerčnej cieľovej skupine divákov od 12 do 54 rokov si rovnako pripísala jednoznačné víťazstvo a stala sa najsledovanejším programom celého dňa.

Dosiahla rating 6,9 % a podiel na trhu 21,1 %. Nemocnica zaznamenala mierne vyššiu sledovanosť ako pri utorkovej epizóde, pripísala si rating 5,5 % a podiel na trhu 16,7 %.

V širšom publiku divákov vo veku nad 12 rokov patrilo opäť prvenstvo Nemocnici. Pri obrazovkách Jojky bolo 372-tisíc divákov, na Markíze si Výnimočnú Nikol zaplo 340-tisíc divákov.

Zdroj: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2022/2023 #sledovanosť TV #seriál Výnimočná Nikol