Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nemocnica alebo Pán profesor? Víťazom prvého súboja sezóny sa stal...

Jesennú sezónu televízií Markíza a Joj odštartovali dva seriálové hity.

31.08.2022 11:50
Nemocnica, Pán profesor Foto:
Seriálové hity Nemocnica a Pán profesor si budú na jeseň konkurovať v utorkové večery.
debata
Výnimočná Nikol, Nemocnica Čítajte aj Výnimočná Nikol divákov zaujala. Obstála v konkurencii Nemocnice?

Komerčné televízie pripravili silnú jeseň nabitú novinkami aj osvedčenými hitmi a do boja o každého diváka vyrazili už týždeň pred koncom prázdnin. Televízia Joj odštartovala sezónu svojím seriálovým hitom Nemocnica, ktorému budú patriť utorkové a štvrtkové večery. Markíza jej bude konkurovať v utorky Pánom profesorom a vo štvrtky novinkou Výnimočná Nikol.

danica hričová, Čítajte rozhovor Autorka jojkárskej Nemocnice: Dokážeme sa s divákmi pohrať bez toho, aby si to uvedomili

Ako sa bude vyvíjať záujem divákov, bude zaujímavé sledovať. Nemocnicu priniesla televízia Joj na obrazovky pred rokom a doposiaľ nedala iným programom žiadnu šancu. Vzdorovať jej nedokázali ani dovtedy úspešné Sestričky či Horná Dolná, a neskôr ani Svadby na prvý pohľad alebo šou 2 na 1. Nemocnica si svojich divákov udržala v obidvoch sériách.

Pán profesor sa na obrazovky vrátil už vo svojej štvrtej sérii. Markíza mu dopriala ročnú pauzu a na jar ho nahradila novinkou Druhá šanca. Obidvom seriálom doposiaľ patrili pondelkové večery. Tie budú na jeseň patriť seriálovému hitu Druhá šanca a Pán profesor sa bude o priazeň divákov uchádzať v utorky.

Evita Twardzik Čítajte rozhovor Evita Twardzik: Na obrazovkách je podľa mňa všetko. Ale v rôznej kvalite

Prázdniny seriálom nepriali

Obidva seriály museli pri svojom návrate v prázdninovom týždni s dvoma sviatkami obetovať divákov. Pán profesor aj Nemocnica odštartovali najslabšie z doposiaľ odvysielaných sé­rií.

V komerčnej cieľovej skupine divákov od 12 do 54 rokov si jednoznačné víťazstvo pripísal Pán profesor, ktorý sa stal aj najsledovanejším programom celého dňa. Dosiahol rating 7,8 % a podiel na trhu 24,2 %. Nemocnica sa musela uspokojiť so sledovanosťou 5,3 % a podielom na trhu 16,4 %.

V širšom publiku divákov vo veku nad 12 rokov si tesné víťazstvo pripísala Nemocnica, na ktorú bolo zvedavých 376-tisíc divákov, Pána profesora si zvolilo 362-tisíc divákov.

Silvia Majeská Čítajte rozhovor Silvia Majeská: Na konci dňa všetci diváci po celom svete chcú dobrý a strhujúci príbeh

Na porovnanie, pred rokom Nemocnica štartovala s 566-tisíc divákmi, v priemere si 39 častí jesennej série pozrelo 530-tisíc divákov a takmer rovnakú sledovanosť mala aj druhá séria vysielaná na jar tohto roka s 526-tisíc divákmi.

Pán profesor odštartoval svoju najúspešnejšiu druhú sériu s 523-tisíc divákmi. V priemere mala 518-tisíc divákov a tretia séria 460-tisíc divákov. Markíza ich vysielala na jar a jeseň minulého roka. Najslabšia bola prvá séria, ktorú Markíza uviedla v pandemickom roku 2020 s tromi časťami na jar a zvyšnými na jeseň. Sledovalo ju v priemere 392-tisíc divákov.

Zdroj: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Pán profesor #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2022/2023 #sledovanosť TV