Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza má nový komediálny seriál. Bude nástupcom Hornej Dolnej?

V seriálovej novinke sa objavia tváre z Oteckov aj Hornej Dolnej.

25.08.2022 06:00
Chatári Foto:
Nový komediálny seriál Chatári vychádza z úspešného českého seriálu Osada, ktorý uvádzala minulý rok Česká televízia.
debata
Evita Twardzik Čítajte rozhovor Evita Twardzik: Na obrazovkách je podľa mňa všetko. Ale v rôznej kvalite

Televízia Markíza natočila nový seriál, ktorý má na obrazovke nahradiť Hornú Dolnú. Pre dlhoročnú komediálnu stálicu bola tohtoročná jarná sezóna po takmer ôsmich rokoch poslednou. Horná Dolná sa však z obrazoviek definitívne nevytráca, na jeseň budú vypĺňať jej reprízy nedeľné podvečery na Markíze.

V hlavnom vysielacom čase spustí Markíza nový komediálny seriál Chatári vychádzajúci z úspešného českého seriálu Osada, ktorý uvádzala minulý rok Česká televízia. Osvedčený tandem scenáristu Petra Kolečka a režiséra Radka Bajgara už pracuje na druhej sérii. Desať nových epizód o nesúrodej komunite chatárov v Záhoří uvedie Česká televízia budúci rok.

kriminálka kraj, Čítajte aj Dlho odkladaný seriál Jojky ide konečne do vysielania! A bude to netradičný kúsok

Slovenská adaptácia seriálu vzniká v tvorivom tíme scenáristu a kreatívneho producenta Tomáša Janča, ktorý sa podieľal aj na scenároch Hornej Dolnej, Autoškoly či Pumpy. Keďže ide o adaptáciu českého seriálu, bolo nutné prispôsobiť ho slovenskej mentalite a lokálnym reáliám.

„Tým, že som nikdy adaptáciu nerobil, bolo to pre mňa veľmi ťažké. Celé to bolo o malých, ale čo najpresnejších zmenách. Slovenský humor a celkovo nátura sú trochu iné ako tie české, napriek tomu, že veľmi úzko koexistujeme. Najdôležitejšie pre mňa bolo, aby všetky okolnosti nášho príbehu boli slovenské,“ vysvetľuje Tomáš Jančo.

zväčšiť 13-dielny komediálny seriál Chatári bude mať... Foto: TV Markíza
Chatári 13-dielny komediálny seriál Chatári bude mať premiéru na jeseň.

V partii úplne odlišných ľudí, ktorí sa stretávajú cez víkendy v malej chatovej osade, uvidia diváci nepraktického ítečkára, nezávislú spisovateľku románov pre ženy, milionárov, ktorí predstierajú, že sú chudobní či otca rodiny, ktorý sa rozhodol, že zmyslom jeho života je byť ortodoxným židom.

Stvárnia ich Diana Mórová, Marko Igonda, Jana Kovalčíková, Maroš Kramár, Vlado Kobielsky, Barbora Švidraňová, Ivan Romančík, Braňo Mosný, Zuzana Kubovčíková Šebová, Helena Krajčiová, Sväťo Malachovský či Marián Miezga.

zväčšiť Pre chatárov je ich chalupa koníčkom a... Foto: TV Markíza
Chatári Pre chatárov je ich chalupa koníčkom a dovolenkovým životným štýlom.

Nový 13-dielny seriál bude mať premiéru na obrazovkách Markízy už túto jeseň, obsadiť by mala štvrtkové večery po skončení Výnimočnej Nikol. „Chatári sú oddychový seriál pre celú rodinu, ktorý nepodceňuje divácky intelekt. Je plný vtipných dialógov a komických, ľahko absurdných situácií,“ sľubuje televízia.

Produkciu seriálu má pod palcom tvorca televíznych aj filmových diváckych hitov Peter Núñez, režisérskou dvojicou sú Zuzana Mariánková a Ondrej Hraška.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriály #TV Markíza