Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny opäť pobláznila divákov: Rod draka zlomil všetky doterajšie rekordy

Televízia HBO v nedeľu uviedla prvú časť desaťdielnej úvodnej série prvého spin-offu Hry o tróny a bol to enormný úspech. Rod draka sa nemusí obávať o svoju budúcnosť.

24.08.2022 08:02
rod draka, Foto:
Prvá epizóda Rodu draka zlomila všetky doterajšie rekordy premiéry seriálu v histórii HBO.
debata (1)

Epizódu The Heirs of the Dragon sprevádzajú nadšené reakcie publika, ale aj odbornej verejnosti. Návrat do Západozeme sa podaril na jednotku a Rod draka kraľuje rebríčkom sledovanosti.

rod draka, Čítajte aj Seriálové šialenstvo sa začína! Aká je nová Hra o tróny? Spanilá a dokonalá jazda

HBO zaznamenalo takmer 10 miliónové publikum v lineárnom vysielaní, ale prostredníctvom streamovacej služby HBO Max a to iba v USA. Ešte nie sú známe celosvetové čísla. Avšak výkon v Spojených štátoch je pre televíziu zadosťučinením, Rod draka sa stal najsledovanejšou premiérou seriálu v celej histórii HBO.

„Bolo úžasné vidieť, ako sa milióny fanúšikov Hry o tróny vracajú s nami do Západozeme,“ uviedol vo vyhlásení Casey Bloys, šéf obsahu HBO a HBO Max. „Rod draka má neuveriteľne talentované herecké obsadenie a štáb, ktorí do produkcie vložili svoje srdce a dušu, a my sme nadšení z pozitívnej odozvy divákov. Tešíme sa, že sa s divákmi podelíme o to, čo ešte pre nich tvorcovia na túto sezónu pripravia."

televízne noviny, Čítajte aj Zemetrasenie v spravodajských formátoch Markízy! Kto skončí v Televíznych novinách?

O obrovskom záujme o prvú epizódu krátko po jej uvedení na HBO Max svedčí aj fakt, že streamovacia služba zaznamenala výpadky. Mnohí diváci v USA bombardovali technickú podporu. Nezostávalo im nič iné, len čakať a resetovať HBO Max a dúfať, že im prvá epizóda naskočí a prehrá sa bez problémov.

Nová Hra o tróny sa začala! Takto vyzerá prvá časť Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Záber z prvej epizódy Rodu draka.

Na prekvapenie mnohých sa v určený čas objavila chybová hláška, že Rod draka nie je dostupný, prípadne po spustení prehrávania dochádzalo k výpadkom.

Evita Twardzik Čítajte rozhovor Evita Twardzik: Na obrazovkách je podľa mňa všetko. Ale v rôznej kvalite

Televízia HBO vydala na margo výpadkov len krátke vyhlásenie v znení, že si je vedomá výpadkov malej časti predplatiteľov, avšak Rod draka je najočakávanejší seriál tohto roka a s istými technickými problémami sa dalo rátať.

Problémy s prehrávaním zaznamenalo HBO Max aj na Slovensku počas pondelkového večera, keď služba v pravidelných intervaloch vypadávala.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #seriál Hra o tróny #HBO Max #seriál Rod Draka #televízna sezóna 2022/2023