Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dlho odkladaný seriál Jojky ide konečne do vysielania! A bude to netradičný kúsok

Televízia JOJ už o pár dní spustí svoju jesennú vysielaciu štruktúru, ktorej súčasťou bude aj nový seriál Kriminálka Kraj. Ten sa pôvodne mal vysielať už počas minuloročnej jesene.

24.08.2022 06:00
kriminálka kraj, Foto:
Kriminálka Kraj sa objaví vo vysielaní Jojky od 7. septembra.
debata
JOJ 24 Logo Čítajte aj Televízia JOJ 24 začne čoskoro vysielať. Šéfovať jej bude dlhoročný moderátor JOJky

Napokon však nedostal priestor, pretože Nemocnica všetko prevalcovala a televízia sa rozhodla umocniť tento úspech lekárskej drámy a ambicióznu kriminálku ponechala v programovom vákuu. Čakanie sa blíži ku koncu. Kriminálka Kraj dostane priestor v hlavnom vysielacom čase, od stredy, 7. septembra. Hlavným konkurentom bude nová séria markizáckych Extrémnych premien.

televízne noviny, Čítajte aj Zemetrasenie v spravodajských formátoch Markízy! Kto skončí v Televíznych novinách?

Kriminálka Kraj prináša kvalitne vybudované zápletky, zaujímavé charaktery vyšetrovateľov, páchateľov aj obetí a jedno neobvyklé spojenie. Kraj, v ktorom všetci žijú a ktorý sám žije svojím tempom, má svoju vôňu a chuť. Jedno ovplyvňuje druhé a tak sú všetci súčasťou rovnakého sveta, len na opačných koncoch.

rod draka, Čítajte aj Streamovacie služby padajú pod náporom divákov! Najnovšie to zavinila nová Hra o tróny

Základom sú zločiny, ktoré vyšetruje fiktívna krajská kriminálka, ale rovnako aj jedinečný kraj, v ktorom sa všetky prípady stanú – Záhorie. Kraj charakteristický malebnými západmi slnka, sladkou vôňou viniča, piesočnou pôdou a borovicovými lesmi. Zároveň kraj tajomný, uzavretý, plný zamlčaných bolestí a niekedy až otrasných činov egoistických či ľahko manipulovateľných charakterov z rôznych sociálnych vrstiev. Kraj, v ktorom sa na krivdu nezabúda, ale vystaví sa za ňu účet aj s úrokmi.

danica hričová, Čítajte aj Autorka jojkárskej Nemocnice: Dokážeme sa s divákmi pohrať bez toho, aby si to uvedomili

Celý seriál je zameraný na naplnenie spravodlivosti a jednotlivé prípady otvárajú ťaživé témy, ktoré roky rezonujú v spoločnosti, no zmena k lepšiemu či riešenie problémov prichádza len veľmi pomaly. Ako každý kraj, aj tento bojuje so silnými predsudkami voči menšinám, slabej ochrane detí voči zneužívaniu, chýbajúcej rovnosti medzi pohlaviami aj ďalšími citlivými otázkami.

Jednotlivé časti sa nesnažia moralizovať, len odhalením motívu a identity páchateľa poukázať na fakt, že sa nás tieto témy stále lokálne aj celospoločensky týkajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Kriminálka Kraj #televízna sezóna 2022/2023