Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Seriálové šialenstvo sa začína! Aká je nová Hra o tróny? Spanilá a dokonalá jazda

Verdikt

V náznakoch sa predstavili aj ostatné slávne rody Západozeme, aby prisahali vernosť následníčke trónu, avšak ich úloha – zdá sa – bude minimálna. Targaryenovci sa o svoj koniec postarajú bez ich väčšieho pričinenia. Aj preto sa pozornosť upriamuje na dobre známe miesto – Kráľovo prístavisko, hlavné mesto ríše. Pričom znova ide o potechu skalných fanúšikov. Mesto vyzerá povedome, pohľad naň vyvoláva nadšenie, nostalgiu, no pritom je iné a ukazuje stavby, ktoré v Hre o tróny boli zničené. Rovnako ako odkaz dračieho rodu.

Pozrite si trailer k ďalším epizódam Rodu draka!

Poteší aj hudobná stránka úvodnej epizódy, o ktorú postaral skladateľ Ramin Djawadi, ten zložil hudbu aj pre Hru o tróny alebo aj pre ďalší hit od HBO – Westworld. Jeho špecifický podpis je cítiť aj v Rode draka. Pohráva sa s ikonickou motívom z pôvodného seriálu a dodáva mu čosi nové. Hudba prepája Rod draka s Hrou o tróny nenúteným spôsobom a navodzuje správne pocity nadšenia nielen pri prvých scénach s drakmi.

Je evidentné, že HBO nešetrilo na svojej seriálovej novinke, ktorá má byť novým programovým pilierom. Nemohlo si to dovoliť. Očakávania sú príliš vysoké a diváci by neodpustili ani jednu chybičku. Po vizuálnej stránke nie je novému seriálu, čo vytknúť. Kráľovo prístavisko vyzerá majestátne, rovnako ako draky. A bude ich viac a ešte len predvedú svoju smrtiacu silu. Tvorcovia sa naozaj so všetkým pohrali do detailov, o čom svedčí hravý scenár s nastolenými ťažkými témami o následníctve, ale aj nenásilnými prepojeniami s pôvodným seriálom.

Tempo epizódy nedáva príležitosť na nudu. Každá minúta, každá scéna má svoj potenciál a pokladá základy pre ďalšie časti, ktoré sa v tomto smere javia mimoriadne lákavo. Ak si Rod draka udrží túto mimoriadne vysoko položenú latku aj po pilotnej časti, možno skonštatovať, že v kvalite prekoná aj svojho seriálového staršieho súrodenca. Je to dokonalý začiatok novej éry Hry o tróny!

Poteší aj prítomnosť slovenského, ale aj českého dabingu zároveň s premiérou každej časti. Fanúšikovia sa dočkajú nového príbehu každý pondelok v skorých ranných hodinách na HBO Max, na HBO bude mať najnovšia epizódu premiéru vždy v pondelok večer.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #HBO Max #House of the Dragon #televízna sezóna 2022/2023 #Rod draka