Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Experimentovať s trpezlivosťou divákov sa neoplatí! Tento seriál na to nepekne doplatil

Verdikt

Snaha nasilu robiť zo Star Treku psychologickú drámu rozhodne nevyšla a výsledkom boli obrovské klišé scenáristické vsuvky, jednotlivé epizódy sa len motali dokola bez väčšieho posunu, pričom základná zápletka po hľadaní nového druhu a následnú snahu nadviazať s ním prvý kontakt bol mimoriadne zaujímavý, no v drvivej miere nevyužitý.

Záber zo 4. série seriálu Star Trek: Discovery. Foto: Paramount+
star trek, discovery, Záber zo 4. série seriálu Star Trek: Discovery.

Kým prvé série Discovery boli sviežim vánkom a bavili, trojka a štvorka preukázateľne nabrali klesajúci kvalitatívny smer. Najviac to zamrzí pri stále najnovšej sezóne, pretože tvorcovia prepásli šancu spraviť naozaj strhujúce pokračovanie. Zostáva len dúfať, že piata séria bude na tom o poznanie lepšie, pretože dlhodobo skúšať trpezlivosť fanúšikov sa nevypláca a viaceré seriály na toto tvrdo doplatili, keď im výrazne klesla obľúbenosť a sledovanosť a skončili na okraji záujmu.

Je evidentné, že sa s rastúcim počtom hraných Star Trek seriálov rastie tlak na tvorcov a ich kreativitu a dôsledkom je klesajúca kvalita zabehnutých matadorov. Snáď sa rýchlo spamätajú a prichádzajúce pokračovanie konečne vyrazí dych a ukojí celú fanúšikovskú základňu Star Treku bez rozdielu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Star Trek #Star Trek: Discovery #Paramount+ #televízna sezóna 2021/2022