Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký koniec prvej generácie superhrdinov! Posledný mohykán to má zrátané

Televízia The CW oznámila neprekvapujúcu správu, že jej posledný superhrdinský seriál The Flash bude končiť.

29.08.2022 06:00
flash, the flash, Foto:
Seriál The Flash sa skončí pripravovanou deviatou sériou.
debata
láska na chate, Čítajte aj Zabudnite na Farmár hľadá ženu alebo Mama, ožeň ma! Jojka štartuje novú netradičnú zoznamku

Pred desiatimi rokmi sa začala éra seriálových superhrdinov od DC Comics. Malá stanica The CW svojho času mala na týchto tituloch postavený takmer celý program. Dnes z neho prakticky nezostalo nič. Všetko to odštartoval seriál Arrow, ktorý sa s úspechom vysielal aj u nás. Krátko po jeho uvedení vzniklo viacero spin-off seriálov, objavil sa The Flash, Batwoman, Supergirl, Legends of Tomorrow, Black Lightning.

talent, Čítajte aj Šou, ktorá mení životy, sa vracia! Pozrite si unikátnu upútavku jubilejného Talentu

Pôvodný seriál Arrow sa skončil po ôsmich sezónach, ostatné seriály tento úspech nedosiahli. Až na The Flasha, ten sa skončí po pripravovanej deviatej sérii a prekoná tak aj svojho tvorcu. Nebude to však úspešný záver. Zlaté časy seriálu o najrýchlejšom mužovi sveta sú dávno preč. Sledovanosť sa prepadla na milión divákov, kedysi to boli aj štyri. Kvalitatívne je taktiež dole, pričom zostávajúci fanúšikovia neustále kritizujú tvorcov, že sa motajú stále v kruhu s vyčerpaným námetom.

Farma XIV Čítajte aj Farma bude opäť iná. O divákov zabojuje nový moderátor aj umelá inteligencia

O to väčšie bolo prekvapenie, keď stanica si objednala aj deviatu sériu. Štáb aj herci boli nastavení na fakt, že ôsma séria príbeh uzavrie. Lenže stanica narýchlo začala so všetkými rokovať o novej zmluvu na deviatu sériu. Tá však bude skrátená a nebude mať klasických 22 častí. The Flash sa rozlúči iba s 13-dielnou finálnou sériou, ktorá bude mať premiéru v prvej polovici roka 2023.

Jediným zostávajúcim seriálom momentálne zostáva titul Superman & Lois, ktorý je dostupný aj na Slovensku prostredníctvom HBO Max. Ide však o seriál, ktorý nepatrí do prepojeného univerza prvej generácie seriálov, hoci z neho vychádza. Televízia chcela, aby tento seriál už vyzeral viac filmovo, dostal štedrejší rozpočet, lepšie efekty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Flash #televízna sezóna 2022/2023