Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Druhýkrát šialená séria, no čosi tomu chýbalo: Kaley Cuoco však naplno zahviezdila

Verdikt

Letuška znova predviedla, že vie spraviť osemdielnu veľmi dynamickú minisériu, ktorá je príbehovo, ale aj graficky veľmi atraktívna. Kaley Cuoco si znova ukradla celú sezónu pre seba. Pochopiteľne na nej všetko stojí a padá. Kým v reálnom príbehu bolo viac hluchých a zbytočne vyhrotených zápletiek, tak sa podarilo vytvoriť fantastický protipól a to v podobe „stavu mysle“ hlavnej hrdinky. Tam sa zišli viaceré verzie Cassie s rôznymi osobnosťami a tie neustále konfrontovali rozorvanú reálnu identitu s jej démonmi. Postupne prešla z fázy rúcania sa do silnej a sebavedomej osoby, ktorá všetko zvládne. Samotné finále bolo mimoriadne zadosťučiňujúce.

V tejto sezóne opäť stavili na to, že Cassie nesadne každému s jej prejavom. Drvivú väčšinu príbehu je nestabilná, ukričaná, uplakaná, rozlietaná, zbrklá a všetky tieto negatívne črty sú vtesnané do jednej osoby a neraz je prejav Cuoco mimoriadne ohlušujúci. No zahrať niečo takéto je mimoriadne ťažké a „bývalá Penny“ to stále zvláda s gráciou. Nedalo sa však ubrániť tomu, že niektoré postavy a zápletky boli vsunuté nasilu a v konečnom dôsledku pôsobili ako nutná vata a to len preto, aby bolo vytvorené miesto pre známe tváre z prvej série. Možno mohla byť druhá séria poňatá ako nový začiatok pre Cassie a mohla sa obklopiť novými charaktermi, ktoré by ponúkli čosi nové celému príbehu.

Letuška s novou sériou však poteší každého fanúšika, ktorý si naplno užil prvú sériu. Dostane presne to, čo očakával. V tomto prípade sa išlo nekompromisne na istotu, aby nové časti neboli sklamaním, no zišlo by sa tam viac prekvapení a dať bokom prvoplánovosť. Otázne je, či bude tento formát pokračovať aj treťou sériou. Vyzerá to tak, že ak by nová séria dostala zelenú, tak si fanúšikovia budú musieť výrazne dlhšie počkať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kaley Cuoco #HBO Max #seriál The Flight Attendant