Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nepríjemné prekvapenie od Disney+: Zrušená premiéra bombastickej seriálovej novinky

Len pár týždňov pred uvedením dlhoočakávaného nového Star Wars seriálu prišla nečakaná zmena.

10.08.2022 06:00
andor, Foto:
Seriál Andor uvidia diváci Disney+ až 21. septembra namiesto 31. augusta.
debata
výnimočná nikol, Čítajte aj Veľká seriálová novinka! Markíza na jeseň predstaví netradičný kúsok, ktorý tu doteraz nebol

Streamovacia služba Disney+ zrušila augustovú premiéru novinky Andor. Tá sa mala objaviť presne 31. augusta a byť súčasťou bohatej ponuky posledného letného mesiaca. Andor má rozšíriť ponuku hraných Star Wars seriálov, pričom tento seriál je priamo prepojený s filmovým univerzom. Nie však s hlavnou ságou, ale so samostatným filmom Rogue One, v ktorom skupina odvážnych separatistov bojovala proti Impériu a snažila sa získať plány Hviezdy smrti, vražednej zbrane Darth Vadera. Bol to síce vedľajší príbeh, no úzko súvisel s filmami, konkrétne s Epizódou IV.

hbo max, hbo, Čítajte aj Obrovské televízne zmeny: HBO Max končí! Nahradí ho "iná" streamovacia služba

Online televízia neuviedla dôvod posunu, dá sa však špekulovať, že to súvisí s mimoriadne ostrou konkurenciou, ktorá sa na prelome leta a jesene odohrá. Už 21. augusta bude mať premiéra seriálu Hra o tróny: Rod draka, pričom stihne odvysielať aj druhú epizódu, kým 2. septembra Amazon Prime Video ukáže najdrahší seriál sveta – Pán prsteňov: Prstene moci. Je zrejmé, že pozornosť miliónov divákov sa sústredí na tieto dva najočakávanejšie tituly roka 2022.

Jakub Zitron Ťapák Čítajte rozhovor Jakub Zitron Ťapák: Nemám žiadnu hranicu, o čom sa môže a nemôže vtipkovať

Nový termín premiéry novinky Andor je stanovený na 21. september, pričom fanúšikovia Star Wars sa dočkajú premiéry až troch epizód naraz. Disney+ očividne si chce zabezpečiť úspešný štart a neskorší septembrový štart tomu dáva väčšiu šancu, keď z potenciálnych divákov opadne prvotné nadšenie z konkurenčných seriálov a začnú sa obzerať po ďalších tituloch. Navyše v tom čase sa bude len rozbiehať nová sezóna v rámci klasických lineárnych televízií.

markíza, Čítajte aj Jeseň na Markíze: Po ťažkej sezóne predstavuje program plný najsilnejších premiér

Príbeh prvej, až dvanásťdielnej, série ukáže Galaxiu pod silnou nadvládou Impéria, avšak rebélia nikdy nespí. Postupne sa znova objavia skupiny a planéty, ktoré budú bojovať proti tyranskému režimu, pričom aj hlavný hrdina nebude tým, na ktorého si fanúšikovia Star Wars pamätajú z Rogue One. Andor si bude musieť prejsť ešte kus cesty, aby sa stal rebelským hrdinom ochotným položiť vlastný život pre väčšie dobro.

Ako náplasť ponúka Disney+ úplne nový trailer plný nových záberov z nového seriálu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Star Wars #Disney+ #televízna sezóna 2022/2023 #Star Wars: Andor