Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poriadny zvrat! Filmová trilógia dostala po rokoch stopku, náhrada bude seriál...

Svet zombíkov snáď prežije všetko, aj divácky nezáujem.

17.08.2022 06:00
rick, michonne, walking dead, Foto:
Fanúšikovia sa po piatich rokoch konečne dočkajú zakončenia príbehu Ricka a Michonne.
debata
batgirl, Čítajte aj Ďalší "megaškrt" na HBO Max: Najprv film za 90 miliónov, miznú seriály. A teraz?

Keď počas deviatej série The Walking Dead odchádzal hlavný predstaviteľ Andrew Lincoln (Rick Grimes), asi len málokto si vedel predstaviť ďalšie dlhodobé pokračovanie a udržanie kvality zombie drámy. Kvalita išla síce dole, no seriál dokázal prežiť a svoje posledné epizódy ukáže v rámci 11. série už túto jeseň. Tvorcovia si však ponechali dokorán otvorené dvere pre potenciálny návrat kultového hrdinu.

rh DSC4707 Čítajte aj Adela Vinczeová: Čím ďalej, tým viac ma pobyt na Instagrame unavuje

Televízia AMC mala s príbehom okolo Ricka Grimesa veľkolepé plány. Ešte v roku 2018 oznámila, že síce v seriáli skončil, no jeho dejová línia bude uzatvorená a stáva sa základom pre filmovú trilógiu. Nemalo ísť o lacné televízne filmy, ale The Walking Dead sa malo dostať do kín v podobe vysokorozpočtových filmov. Niekoľko rokov tvorcovia dlhodobo tvrdili, že filmy sa pripravujú a potrebujú viac času, následne prišla pandémia a diváci postupne aj zabudli na dlh, ktorý im producenti sľúbili.

Medzitým sa svet The Walking Dead neustále rozširoval o nové série zabehnutých seriálov, ale prišli aj nové formáty.

Pán profesor, Výnimočná Nikol, Nemocnica Čítajte aj Nemocnici budú konkurovať dva silné seriály. Markíza verí, že budú mať úspech

Teraz prichádza zvrat. Stanica oznámila, že ruší filmy, no Ricka a Michonne sa nevzdáva. Fanúšikovia týchto dvoch postáv sa dočkajú rozuzlenia, v podobe 6-dielnej minisérie, ktorá bude mať premiéru už budúci rok. Do ikonických úloh sa vrátia aj pôvodní herci, teda Andrew Lincoln a Danai Gurira. Pre Lincolna to bude návrat po piatich rokoch, jeho seriálová osudová láska – Michonne – opustila seriál v desiatej sérii, keď sa rozhodla, že Ricka nájde.

Ich príbeh konečne dostane náležitú bodku a zrejme bude rozbuškou pre ďalšie minisérie zo zombie sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD