Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nový seriál sľubuje riadnu dávku čierneho humoru. Objaví sa v ňom Krajčo, Švehlík i Pagáčová

Komediálny seriál Gumy napísali autori hlavným predstaviteľom „na telo“.

28.07.2022 06:00
Seriál Gumy Foto:
Richard Krajčo a David Švehlík spolu takmer dvadsať rokov vystupujú v divadle. Teraz sa prvýkrát stretnú pred kamerou.
debata
Nicole Kidman Čítajte aj Toto ste už videli? Poviedky s hviezdnym obsadením, ktoré vás zabavia aj zaskočia

„Seriál pracuje so situáciami, ktoré sú divákom pomerne blízke a známe. Ale posunieme ich viac smerom k absurdnému a čiernemu humoru,“ hovorí kreatívny producent Voyo Ondřej Elbel o novom seriáli Gumy, ktorý bude mať premiéru už na jeseň tohto roku.

V desaťdielnom komediálnom seriáli sa pred kamerou prvýkrát stretnú herci Richard Krajčo a David Švehlík, ktorým boli Gumy napísané „na telo“. Takmer dvadsať rokov spolu totiž vystupujú v divadle, ale spoločný film alebo seriál im doposiaľ nikto neponúkol.

V novinke Gumy stvárnia svojráznych automechanikov, ktorí majú malú autodielňu a, pochopiteľne, veľké sny, na ktoré im chýbajú peniaze. Svoje ciele sa tak snažia dosiahnuť pomocou zle premyslených plánov, ktoré ich dostávajú do absurdných situácií.

Navyše sú pod drobnohľadom komunity v bývalom areáli továrne na periférii veľkomesta, kde sa okrem autodielne nachádza aj krčma, trafika, butik a Zverimex.

zväčšiť Svojráznych automechanikov dostávajú zle... Foto: Voyo
Seriál Gumy Svojráznych automechanikov dostávajú zle premyslené plány do absurdných situácií.

„Gumy budú len druhým komediálnym seriálom vytvoreným priamo pre Voyo. Komédií sa celkovo natáča menej, takže mám radosť, že týmto projektom rozširujeme ponuku tohto žánru nielen na Voyo, ale aj v celom audiovizuálnom priestore,“ hovorí Elbel.

S nápadom na seriál prišli Richard Krajčo s Davidom Švehlíkom. Oslovili Karin Krajčo Babinskú, ktorá námet dotiahla ďalej a k vývoju prizvala Michala Samira ako scenáristu. Ten je okrem iného podpísaný ako režisér a scenárista pod úspešnou minisériou Iveta.

Jakub Štáfek Čítajte viac Vraždiace monštrum, špionážny triler či komédia o sexe. Voyo pripravuje tri nové seriály

„Spočiatku bolo trošku obtiažne zladiť štýl humoru medzi Michalom, Karin a mnou. Musím však povedať, že to trvalo len chvíľu, po pár týždňoch sme boli na rovnakej vlne a všetci sme sa pri práci na scenároch veľmi bavili,“ hovorí Elbel.

„Niekedy sa totiž môže stať, že sa autor zamiluje do vtipu, ktorý pripadá vtipný len jemu, a odmieta sa ho zbaviť. Verím, že v prípade Gúm sa nám toto nestalo,“ dodáva Ebel, ktorý sa ako kreatívny producent podieľal napríklad na seriáloch Specialisté, Co ste hasiči, Vegani a jelita alebo Chlap.

zväčšiť V novom komediálnom seriáli sa objaví aj... Foto: Voyo
Seriál Gumy V novom komediálnom seriáli sa objaví aj Patricie Pagáčová, ktorú slovenskí diváci poznajú najmä ako porotkyňu SuperStar.

Gumy

  • Premiéra: jeseň 2022 (Voyo)
  • Žáner: komediálny seriál
  • Scenár: Michal Samir
  • Réžia: Karin Krajčo Babinská
  • Kreatívny producent Voyo: Ondřej Elbel
  • Producent Film United: Martin Šebík
  • Hrajú: Richard Krajčo, David Švehlík, Patricie Pagáčová, Dana Batulková, Pavel Šimčík, Robert Nebřenský, Andrej Polák, Sandra Pogodová, Marek Taclík a ďalší

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Voyo #české seriály