Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízia Doma má nový divácky hit. Poráža s ním aj večerné premiéry

Oprášenie 20 rokov starej telenovely prináša televízii úspech.

21.07.2022 14:30
Divoky anjel Foto:
Argentínska telenovela sa vrátila na obrazovky po 20 rokoch.
debata
house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Bude to opäť epické: Ohnivá Hra o tróny sa naplno ukázala... draky, vraždy, boj o moc

Televízia Doma tento týždeň s mimoriadnym úspechom vrátila na obrazovky legendárnu argentínsku telenovelu Divoký anjel. Kultová telenovela spôsobila ošiaľ pred dvadsiatimi rokmi a po návrate si úspech zopakovala.

Divoký anjel mal na Slovensku premiéru v roku 2001. Uviedla ho verejnoprávna Slovenská televízia, kde sa takmer nekonečný príbeh lásky Milagros a Iva v podaní Natalie Oreiro a Facunda Aranastala stal fenoménom. Telenovelu zreprízovala aj v roku 2009 a potom aj v roku 2011.

Tentokrát ju uvádza televízia Doma patriaca do skupiny Markíza, ktorá všetkých 270 epizód odvysiela v pracovné dni od 16.40 hod. v dvoch častiach za sebou.

divoký anjel, Čítajte viac Fanúšikovia kultovej telenovely pozor! Po dlhých rokoch sa vracia na Slovensko

Telenovela odštartovala v pondelok 18. júla a doposiaľ si so všetkými časťami pripísala nadpriemernú sledovanosť. V pondelok sa trhové podiely v komerčnej cieľovej skupine 12–54 pohybovali medzi 6 – 7 %, kde sa udržali aj v utorok.

V stredu už Divoký anjel zaznamenal rekord a stal sa dokonca druhým najsledovanejším programom na trhu, pričom predbehol aj večerné turecké telenovely Zachránené životy a S hlavou v oblakoch.

Sedem schodov k moci Čítajte aj Prima natočila v utajení nový seriál. Inšpirovala sa politickou kauzou, ktorá otriasla Českom

Dvojporcia Divokého anjela dosiahla ratingy 1,5 % a 1,3 % podiely na trhu vyskočili na 9,9 % a 8,5 %. V univerzálnom publiku divákov starších ako 12 rokov to znamenalo 60 – 70-tisíc divákov.

Zaujímavosťou je, že Divoký anjel láka najmä mladšiu generáciu divákov. Stredajšie dve epizódy si obzvlášť získali cieľovú skupinu mladých žien 12–34, ktoré stanici Doma v čase vysielania seriálu zabezpečili priemerný trhový podiel až 21,5 %.

Vsetko vsade naraz, Michelle Yeoh Čítajte aj Originálne akčné sci-fi, ktoré láme rekordy, mieri do našich kín

Dajto zabodovalo s Ligou majstrov

zväčšiť Súboj Ferencvaros Budapest vs. SK Slovan... Foto: TV Markíza
Ferencvaros Budapest vs. SK Slovan Bratislava Súboj Ferencvaros Budapest vs. SK Slovan Bratislava skončil víťazstvom Slovana.

Darilo sa aj televízii Dajto, ktorá v stredu výrazne zabodovala s priamym prenosom z druhého kola kvalifikácie Ligy majstrov, v ktorom sa po tridsiatich rokoch opäť stretol slovenský majster ŠK Slovan Bratislava s maďarským šampiónom Ferencvárosom Budapešť. Súboj po záverečnom obrate skončil víťazstvom Slovana 2:1.

Druhý polčas sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal najsledovanejším tohtoročným programom stanice Dajto. V obchodnej cieľovej skupine 12–54 sa stal tiež najsledovanejším programom dňa so sledovanosťou 4,9 % a trhovým podielom 17,9 %. Priemerný rating celého zápasu dosiahol 3,9 % a podiel na trhu 15,5 %. Pri obrazovkách bolo rovných 300-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #telenovely #Natalia Oreiro #TV Doma #divoký anjel