Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Úspech slovenskej tvorby: Najnovšie ju uvidia v Maďarsku. Kde sa vysielajú seriály Jojky?

Obľúbený rodinný seriál Prázdniny sa vysiela v Maďarsku s lokálnym dabingom.

15.07.2022 06:00
seriál prázdniny, prázdniny, 3. séria, Foto:
Seriál Prázdniny sa najnovšie dostal do vysielania maďarskej televízie.
debata
stranger things, Čítajte aj Toto je jediný seriál, pre ktorý padol Netflix: Takto sa robí prvotriedna televízna zábava

Maďarská štátna mediálna spoločnosť MTVA kúpila od Slovenskej produkčnej, a.s. práva na vysielanie Prázdnin, obľúbeného rodinného seriálu televízie JOJ, ktorý vysielala v rokoch 2017 až 2020, vznikli až štyri série a jeden vianočný špeciál.

Dag Daniš Čítajte aj Dag Daniš už píše pre Štandard. Proti prúdu pláva ešte rýchlejšie

Maďarská verejnoprávna stanica ešte v roku 2017 odvysielala s veľkým úspechom seriál Divoké kone a tento rok do svojho portfólia pridala ďalší úspešný rodinný seriál Prázdniny. Spoločnosť MTVA nakúpila prvé dve série seriálu a takisto jeho spin-off – televízny film Prázdniny: Vianočné dobrodružstvo. MTVA bude slovenský seriál vysielať tak, ako je nakrútený a ako ho poznajú diváci z obrazoviek Jojky, len sa predaboval do maďarčiny.

RTVS Čítajte aj Koľko nás stojí RTVS? Aké sú náklady na seriály, zábavné šou, spravodajstvo či šport?

Len pred niekoľkými týždňami oslávili úspech Slovania, ktorí sú dostupní na svetovej streamovacej platforme HBO Max a sú v rebríčku najsledovanejších programov na Slovensku a Čechách. O práva na seriál Slovania majú záujem aj ďalšie streamovacie služby a sú predmetom rokovania vo viacerých európskych krajinách. JOJ Group tak pokračuje v úspešnom predaji vlastnej produkcie do zahraničia, pričom v posledných rokoch mali o ňu záujem nielen krajiny z Európy a Blízkeho východu, ale aj z Latinskej Ameriky.

Netflix Čítajte aj Netflix má novinku ohľadom nového predplatného. Dal sa dohromady s technologickým gigantom

Rodinný seriál Divoké kone kúpili vysielatelia vo Francúzsku, v Maďarsku, v Poľsku, Rumunsku aj v Argentíne. Česká televízia Prima už od Jojky kúpila práva na viaceré seriály – kriminálku Za sklom, historickú detektívku 1890 či komediálny seriál Prázdniny. Maďarská verejnoprávna televízia dosiaľ odvysielala okrem Divokých koní aj rodinný seriál ZOO, historický 1890 a seriál Prázdniny teda vstúpil do vysielania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ