Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je jediný seriál, pre ktorý padol Netflix: Takto sa robí prvotriedna televízna zábava

Na svete sú seriály, ktoré divákov obídu bez väčšej pozornosti. Potom sú tu také, ktoré milujú milióny a stanú sa hitmi. A je tu jeden, pre ktorý padnú servery Netflixu, keď sa zverejní finále. To sa ešte doteraz nikdy nestalo. Samozrejme, reč je o aktuálnom megahite Stranger Things a jeho štvrtej sérii.

14.07.2022 06:00
stranger things, Foto:
Piata a posledná séria by sa k divákom mohla dostať v priebehu roka 2024.
debata

Tá spôsobila ošiaľ, ktorý môže závidieť aj Hra o tróny. Spočiatku nenápadný seriál o skupine statočných detí, ktoré sa skamarátia s dievčaťom so schopnosťami a spoločne bojujú s tajomným monštrom z alternatívneho sveta, si okamžite získal srdcia divákov.

nurses, sestričky, Čítajte aj Prvá obeť leta! Pre divácky nezáujem Jojka musela výrazne zasiahnuť do programu

Prvá séria mala obrovský úspech, prepracovaný príbeh, skvelý kasting postáv, všetko bolo doplnené vizuálom, soundtrackom. Z bratov Dufferovcov – autori námetu a stále hlavní scenáristi a režiséri – sa stali takisto hviezdy, spolu s detským obsadením. Kým o hereckých predstaviteľov sa začali biť veľké filmové štúdia, tvorcovia mali absolútne voľnú ruku pri tvorbe ďalších sezón a Netflix poslušne čakal, s akými zápletkami prídu. A vždy sa im podarilo čosi originálne a davy šaleli.

kuriak, milan kuriak, Čítajte aj Poslanec OĽANO Kuriak: Žena nemá právo na potrat. Pácha smrteľný hriech, ak odhalí končatiny

Stranger Things je jednoducho fenomén, ktorý v najbližšom období asi len máločo prekoná. Na kvalitu si však treba počkať a štvrtá séria sa rodila mimoriadne ťažko. Nielen pre pandémiu, ktorá produkciu natiahla až na dva roky, ale najmä pre písanie scenárov a hlavnej pointy. Dufferovci sa nikdy netajili tým, že majú vymyslený celý seriál od začiatku do konca. Avšak napísanie scenárov už nebola ľahká úloha. S každou sériou bol príbeh väčší, náročnejší a vyžadoval si čoraz viac financií. Našťastie Netflix nikdy nemal problém naliať milióny a tak sa stalo, že tá aktuálna deväťdielna stála neuveriteľných 270 miliónov dolárov. Len samotná posledná epizóda mala viac vizuálnych efektov ako celá tretia séria dokopy. Takáto televízna zábavka čosi stojí!

Bombastická 4. séria Stranger Things Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Herečka Millie Bobby Brown sa možno stane...
TV jún Čítajte aj Markíze záver jarnej sezóny nevyšiel, Jojka odštartovala seriálové leto

Nepríjemným dôsledkom náročnej produkcie bol fakt, že fanúšikovia seriálu dostali ľadovú sprchu, keď sa štvrtú sériu museli čakať až tri roky. Avšak po jej zhliadnutí je všetko odpustené! Ako satisfakciu sa publikum dočkalo rekordne dlhej sezóny, keď epizódy mali mimoriadnu minutáž a samotné finále malo takmer dve a pol hodiny. No ani toto nebola náhoda. Tvorcovia dobre vedeli, čo robia. S blížiacim sa koncom celého seriálu potrebovali extra dlhé časti, aby sa do nich zmestilo všetko, čo potrebovali zvestovať, kým sa dej prehupne do záverečnej piatej série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Stranger Things