Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvá obeť leta! Pre divácky nezáujem Jojka musela výrazne zasiahnuť do programu

Stávka na netradičnú zahraničnú drámu Jojke nevyšiel. Len po niekoľkých týždňoch prichádza zmena.

14.07.2022 06:00
nurses, sestričky, Foto:
Seriál Sestričky mení vysielací slot s okamžitou platnosťou.
debata

Len v polovici júna televízia Joj postupne začala spúšťať svoje premiérové leto. Jej nadpriemerne sledovaná Nemocnica dostala zaslúženú pauzu vo vysielaní, no televízia chcela zachovať zvyk divákov a do vysielania na štvrtkový večer zaradila akvizičnú drámu Sestričky. No príbeh pätice začínajúcich zdravotníkov prekvapujúco divákov nezaujal. Výkon seriál postupne klesol do hlbokých podpriemerov v oboch cieľových skupinách, aj napriek tomu, že tohtoročné televízne leto vo všeobecnosti dosahuje nízke ratingy.

stranger things, Čítajte aj Toto je jediný seriál, pre ktorý padol Netflix: Takto sa robí prvotriedna televízna zábava

Je evidentné, že ponuka televízií, ktoré v drvivej väčšine stavili na české relácie a seriály Slovákov nezaujali a trávia letné večery inak. Aj toto je zrejme dôvod, prečo Sestričky nemali šancu zaujať a „zviezli“ sa na všeobecnom nezáujme publika.

Poslednou kvapkou bola minulotýždňový výkon seriálu, keď sledovanosť klesla pod katastrofálnu hranicu 2%. Jojka sa rozhodla zakročiť a Sestričky v prvom slote hlavného vysielacieho času končia s okamžitou platnosťou.

kuriak, milan kuriak, Čítajte aj Poslanec OĽANO Kuriak: Žena nemá právo na potrat. Pácha smrteľný hriech, ak odhalí končatiny

Po novom bude Jojka štvrtkové večery otvárať filmami a Sestričky sa zosúvajú do druhého večerného okna, ktoré sa však začína neskôr večer vzhľadom na dĺžku filmov. Tento štvrtok o 20:35 ponúkne reprízu komédie Slečná nebezpečná s obľúbenou herečkou Katherine Heigl.

TV jún Čítajte aj Markíze záver jarnej sezóny nevyšiel, Jojka odštartovala seriálové leto

O čom je tento film?

Mladá a trochu bláznivá Stefanie Plumová je na tom dosť biedne. Nemá prácu, nemá peniaze, nemá manžela a navyše, práve prišla aj o auto, ktoré jej zabavili. Od svojho bratranca však dostane zaujímajú pracovnú ponuku. Ak sa zamestná v jeho firme, bude chytať ľudí, ktorí sa po predvolaní nedostavili na súd. Za dolapenie jedného takého výtržníka môže zhrabnúť trebárs aj desaťtisíc dolárov. Stefanie to považuje za skvelú zárobkovú príležitosť a rozhodne sa ju využiť. Jej prvým prípadom je Joe Morelli, bývalý policajt obvinený z vraždy. Má to však jeden háčik – šarmantný Morelli je jej kamarát z detstva, a možno aj niečo viac než len kamarát.

Dvojporcia Sestričiek dostane priestor od 22:25.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Sestričky #leto 2022