Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne je to tu! Po mesiacoch sľubov HBO Max pridalo krvavý kultový seriál...

Po sľuboch prišli činy!

10.07.2022 06:00
upírske denníky, the vampire diaries, Foto:
Upírske denníky dorazili na HBO Max.
debata
hbo max, hbo, Čítajte aj Šok pre divákov HBO: Pripravte sa na veľké škrty na streamovacej platforme

Pri svojom marcovom štarte sa sľubovali veľké veci. HBO Max spustilo kampaň, v rámci ktorej lákalo potenciálnych predplatiteľov na obsah, ktorý v konečnom dôsledku nebol dostupný pri slávnostnom spustení. Jedným zo seriálov, na ktorý streamovacia služba lákala boli aj kultové Upírske denníky (The Vampire Diaries). Po viac ako štyroch mesiacoch prišla náprava, aj to len čiastočná.

Natalie Portman, Chris Hemsworth, thor 4. Čítajte aj Nová marvelovka je zbesilá jazda: Thor srší humorom, iróniou. Stačí to na pobavenie?

Aktuálne je na HBO Max dostupných prvých šesť sezón z ôsmich, dostupné sú len české titulky, pričom vznikol český, ale aj slovenský dabing, pretože v oboch krajinách boli Upírske denníky veľkým hitom, ktorý sa hojne reprízoval. V dohľadom čase by mali pribudnúť aj ostatné dve. Otázna je prítomnosť dabingu. Kto si chce však pripomenúť tento seriál, na ktorom vyrástla nejedna generácia seriálových fanúšikov, má teraz neopakovateľnú možnosť. A leto je ideálny čas!

Martin Pyco Rausch Čítajte aj MrPYCO: Robím všetko preto, aby ste na mojom profile dostali na niečo chuť

Tento seriál zmenil televízny svet, nielen preto, že zlomil tabu o násilí a zabíjaní v prípade počinu pre mladšieho diváka, dokázal preraziť s upírskou tématikou na televíznych obrazovkách. Odhliadnuc od seriálu True Blood (Pravá krv), ktorý bol omnoho temnejší a určený pre staršieho diváka, boli to práve Upírske denníky, ktoré lákali milióny divákov k sledovaniu osudovej lásky smrteľníčky Eleny Gilbert a bratov Salvatorovcov.

Na telo - foto Čítajte aj Viditeľný politik, kvalitný politik? Tieto tváre sa najviac prihovárali Slovákom cez televízne obrazovky

Televízia The CW stavila na pomerne nové tváre na obrazovke a spravila dobre. Z Niny Dobrev, Paula Wesleyho a Iana Somerhaldera sa stali celosvetové hviezdy a Upírske denníky lámali rekordy sledovanosti. Neskôr položili základ pre ďalšie dva spin-off seriály. The Originals (Pôvodní) sa dočkali piatich sezón, Legacies (Odkaz), ktorý sa dočkal štyroch sezón a skončil sa len začiatkom tohtoročného júna. Avšak ani jedna zo seriálových odnoží sa nepriblížila úspechu pôvodného seriálu.

Celkovo sa Upírske denníky vysielali osem sezón, vzniklo 171 epizód a nikdy nechýbali láska, ale aj smrť a samozrejme krv. Po šiestej sérii opustila seriál Nina Dobrev, mnohí si mysleli, že koniec je blízko. Scenáristi sa nevzdali a hoci sledovanosť už iba klesala, na obrazovke vydržal ešte dva roky. Do poslednej časti sa Dobrev vrátila a celý seriál dostal adekvátny koniec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky) #HBO Max