Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Je toto splnený seriálový sen? Disney+ vytasilo svoj tohtoročný megahit na divákov

Verdikt

Táto miniséria je v globále dobrým seriálom, ktorý má svoje chyby. A nebolo ich málo. Hluché miesta, nelogické konanie postáv, príbehová vata. No v konečnom dôsledku seriál Obi-Wan Kenobi priniesol zaujímavý príbeh, návrat obľúbených postáv, aj tých tajných, ktorých účasť sa podarilo ututlať do poslednej chvíle. Možno by to chcelo väčšiu výpravu, viac odvahy vytvoriť akčnejší výsledok.

Všetky výčitky však razom pominuli pri spoločných scénach oboch hlavných postáv. Disney očividne razí cestu klasickej rodinnej, nekonfliktnej rodinnej zábavy, ktorá má zabezpečiť stúpajúci počet predplatiteľov streamovacej služby a musia vznikať filmy a seriály, ktoré z pevne navrhnutej šablóny nevybočujú.

Záber z minisérie Obi-Wan Kenobi. Foto: Lucasfilm Ltd.
obi-wan kenobi, Záber z minisérie Obi-Wan Kenobi.

Samostatnou kapitolou je možnosť ďalšej série. Disney sa pred premiérou dušovalo, že ide o jednorazovú minisériu, ktorá má úvod, jadro a záver. Tieto slová sa veľmi rýchlo rozplynuli po prvej časti, ktorá zbúrala všetky rekordy sledovanosti a pre Disney+ išlo o najúspešnejšiu premiéru doteraz. Ďalšie časti tento status len potvrdili. Rétorika sa začala meniť. Režisérka pomaly, ale iste začala pripúšťať možnosť, že by dvojka mohla vzniknúť. Olej do ohňa vlialo samotné štúdio, keď povedalo, aby fanúšikovia dokázali, že chcú ďalšieho Obi-Wana Kenobiho.

Nateraz nie je nič oficiálne potvrdené, ale v kuloároch sa hovorí, že na ďalších epizódach sa už tvrdo pracuje. Problémom nie sú ani herci, ktorí jasne volajú po tom, že chcú pokračovať. Navyše priestor na ďalšie nakrúcanie tu je. Medzi filmovou Epizódou III. a IV. je dvadsaťročné okno, potenciál oboch kľúčových postáv je enormný pre ich ďalšie strety a vytvorenie príbehov bez toho, aby sa poškodila zápletka Epizódy IV., ktorá ukončila príbeh Obi-Wana.

Túto Star Wars minisériu si treba naplno užiť, aj s jej chybami, ale aj výnimočnými momentmi. Herci sú výborní, pointa príbehu takisto nenudí, je tam gradácia celej zápletky. A samotné boje medzi hlavnými hrdinami sa dajú pozerať stále dokola a dokola, pričom „rozlúčka“ medzi Vaderom a Obi-Wanom je mimoriadne dojemná. Nezostáva nič iné len dúfať, že druhá séria bude veľmi skoro potvrdená a nakrútená. Súčasný seriálový svet zažíva zlaté časy, pretože ešte pred nie tak dlhým časom by asi len málokoho napadlo, že by podobné tituly mohli vôbec vzniknúť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hviezdne vojny #Disney #Star Wars #Disney+ #seriál Obi-Wan Kenobi