Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Vraj nesfilmovateľné dielo: Tento seriál je obrovským sústom, ktoré uchváti, ale aj nudí

Verdikt

Foundation, počas prvej série, prináša rozporuplné reakcie. Ide o obrovské dielo a mnohí čakali, že od prvých epizód príde svižný dej, v ktorom sa budú striedať spektakulárne hviezdne bitky a zvraty s postavami. Lenže to sa nestalo. Aspoň nie hneď a najmä v takej forme, na akú sú v súčasnosti diváci zvyknutí. Keďže tento seriál tu má byť ešte veľa rokov, tak prvá séria, pochopiteľne, sa len veľmi zľahka rozbiehala.

Navyše sa treba obrniť veľkou dávkou trpezlivosti, pretože dej sa rozprávaný vo viacerých časových líniách, ktoré spočiatku vôbec nedávajú zmysel a celé je to pomerne chaotické, no toto spracovanie bolo nutné. Pretože neskôr už všetko začne byť stráviteľnejšie a je vidieť, že tvorcovia si chystajú pôdu pre ďalšie sezóny a preto treba vnímať a najmä pamätať si veľa skutočností. Pri tomto seriáli je nutné veľmi rozmýšľať a byť zainteresovaný, čo je takisto nóvum v rámci súčasných seriálových trendov, ktoré zväčšia prinášajú menej náročnú zábavu.

Preto to netreba s týmto seriálom vzdávať po prvých epizódach, hoci sa to núka. Kto vydrží sledovať ďalej, určite neoľutuje a postupne začne chápať súvislosti, pohnútky postáv a najmä skvelo vygradované pointy. Dej je plný prekvapení, zvratov, ktoré rozhodne sa dajú očakávať. Jednotlivé charaktery sú výborné napísané, veľmi dobre herecky zvládnuté, efekty sú naozaj dokonalé. Radosť sa pozerať na vývoj seriálov, ktoré dostávajú špičkovú podobu.

Seriál Foundation je prémiový kúsok, na ktorý sa treba pripraviť. Zrovnať si myšlienky v hlave a pustiť sa to toho. Odmenou je výborný sci-fi seriál, plný potenciálu, zaujímavých postáv, napätia, filozofických myšlienok, ktoré trefne komentujú našu súčasnú civilizáciu a môže sa stať, že to, čo Asimov napísal do svojich kníh, sa reálne stane nášmu svetu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple TV Plus #seriál Foundation