Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obrovská seriálová éra sa skončila: Tvorcovia upírov hovoria jasne - vrátime sa!

Je to len otázka času, dodávajú jedným dychom...

04.08.2022 06:00
legacies, Foto:
Seriál Legacies (Odkaz) uzavrel 13 ročnú históriu upírskych seriálov.
debata
letuška, Čítajte aj Druhýkrát šialená séria, no čosi tomu chýbalo: Kaley Cuoco však naplno zahviezdila

Je to až neuveriteľné, ale po trinástich rokoch televízia The CW ukončila nakrúcanie upírskych seriálov. Prepojený nadprirodzený vesmír započali legendárne Upírske denníky a nedávno ukončil tretí hraný spin-off Odkaz (Legacies). Jeho televízna púť sa uzavrela po štyroch sezónach, pre nízku sledovanosť. Tvorcovia boli síce z rozhodnutia televízia značne rozčarovaní, verili, že dostanú šancu nakrútiť piatu, plnohodnotne rozlúčkovú, sériu. Nestalo sa.

prey, predátor, Čítajte aj August na Disney+: Kultové značky predstavia nové seriály, pribudne aj poriadny krvák

Najmenšia celonárodná americká stanica The CW smeruje na predaj a tak z kola von, tento rok, išiel rekordný počet seriálov. Nezachránili ich ani lukratívne dohody so streamovacími spoločnosťami, ktoré uvádzali najnovšie časti do celého sveta. Veľkú váhu si stále drží sledovanosť v USA a tam seriál Legacies si neviedol vôbec dobre.

house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Takýto seriálový august tu ešte nebol! Prichádzajú absolútne televízne hity

Našťastie tvorcovia boli dostatočne skoro upozornení, že piata séria sa zrejme neuskutoční, tak mali čas aspoň záverečnú časť narýchlo, v rámci možností, prispôsobiť a nastaviť ju ako finále seriálu. Hoci priestor pre potenciálne pokračovanie zostal otvorený. Fanúšikovia Upírskych denníkov, ale aj seriálu The Originals dostali veľký darček, v poslednej časti sa prepojili všetky seriály a vrátili sa vybrané postavy, ktoré fanúšikovia milovali.

Autorka seriálov Julie Plec sa netají tým, že nateraz TVDU (The Vampire Diaries Universe) sa končí, no ona už teraz pripravuje námet pre možný seriál pre blízku budúcnosť. Čoraz viac seriálov sa po niekoľkoročnej pauze vracia s novými minisériami, filmami a Plec je presvedčená, že touto cestou sa vyberú aj seriálu z prostredia Upírskych denníkov. „Toto je koniec iba jednej kapitoly,“ povedala showrunnerka na margo zrušenia seriálu Legacies.

the gray man, ryan gosling, Čítajte aj Kritika zmietla najdrahší film Netflixu! A reakcia? Idú sa robiť pokračovania

„Je tu obrovská nádej do budúcnosti, že sa vrátime,“ uzavrela. V nedávnej minulosti sa diváci dočkali rebootu seriálu Gossip Girl, v júli sa vrátia Prefíkané mrchy (Pretty Little Liars) s novou verziou. Chystá sa film Teen Wolf.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Originals #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky) #Legacies