Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix v lete poriadne dupne na plyn! Diváci sa dočkajú jedného z top seriálov roka

Streamovací gigant v lete poteší všetkých nedočkavých fanúšikov, po dlhej príprave, od roku 2019, sa predstaví novinka Sandman.

30.06.2022 06:00
the sandman, sandman, Foto:
Dlhoočakávaná novinka Sandman dorazí na Netflix 5. augusta.
debata
Amber heard, heard, mera, Čítajte aj Stroskotaná herečka Amber Heard zrejme skončila v Aquamanovi: Zostane na mizine?

Seriál je založený na komiksovej predlohe od Neila Gaimana a predstaví komplexný svet nadprirodzena. Hlavný hrdina – Morfeus alias Sandman – patrí medzi tzv. Večných, teda existencie, ktoré tu boli dávno pred Bohmi. Sandman je kráľ snov a túla sa svetom odjakživa, novinka bude sledovať nielen jeho osud, ale aj ako aj tých, ktorí ním boli ovplyvnení – a bude napravovať chyby, ktorých sa dopustil počas svojej dlhej existencie.

Netflix túto sériu nazýva „bohatou zmesou moderného mýtu a temnej fantasy, v ktorej sú hladko prepletená súčasná fikcia, historická dráma a legenda“.

stranger things, Čítajte aj Nedočkavosť stúpa! Už len zopár dní a Stranger Things je späť s finálovými časťami

Existuje svet, kam sa dostaneme, len keď zavrieme oči a zaspíme – hovorí sa mu Snívanie. A Pán snov Sandman (Tom Sturridge) tam vie zhmotniť naše najhoršie nočné mory a predstavy. Keď Sen nečakane padne do zajatia, v ktorom strávi sto rokov, vyvolá jeho neprítomnosť dlhý rad udalostí, ktoré navždy premenia svet spiacich i bdelých. Sen sa preto vydáva na putovanie medzi svetmi aj v čase a napravuje chyby, ktoré urobil za dobu svojej dlhej existencie, musí znovu preskúmať, kto je priateľ, a kto nepriateľ, a poznáva aj nové bytosti – či už kozmické alebo zo sveta ľudí.

streamovacie služby, TV Čítajte aj K Netflixu či HBO Max pribudol Disney+. Ktorú službu si vybrať a koľko to bude stáť?

Lákadlom tejto novinky nie sú len skvelé vizuálne efekty a takmer 200-miliónový rozpočet, ale aj herečka Gwendoline Christie z Hry o tróny v úlohe Lucifera. Práve seriál Sandman patrí medzi najočakávanejšie seriály tohto roka, pretože už v minulosti boli pokusy o jeho prevedenie na filmové plátna a snahy zlyhali pre náročnú komiksovú predlohu. Čoskoro sa ukáže, či to Netflix dokázal.

Novinka bude mať premiére už 5. augusta, pozrite si prvý nadupaný teaser trailer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #seriál Sandman