Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento rok nové časti nečakajte! Obľúbené sci-fi konečne pozná dátum návratu

Príbeh nájomného lovca bude pokračovať začiatkom budúceho roka.

27.09.2022 06:00
mandalorian, Foto:
Mandalorian sa vráti vo februári 2023.
debata

Obľúbený Star Wars seriál The Mandalorian (Mandalorián) sa čoskoro konečne naplno vráti. Streamovacia platforma Disney+ oficiálne potvrdila návrat tretej série, ktorá nabrala meškanie. Nové pokračovanie sa objaví vo februári 2023, pričom dvojka mala premiéru na jeseň 2020. Čiastočne príbeh Manda a Groguho pokračoval minulý rok v spin-off seriáli The Book of Bobba Fett. Plnohodnotné pokračovanie príde až budúci rok. Čo sa stalo?

pán profesor, Čítajte aj Bude z niekdajšieho seriálového hitu problém? Sledovanosť smeruje nadol

Dôvod je prozaický. Hlavná hviezda šou Pedro Pascal (Mando) nemal čas nakrúcať, keďže získal rolu v jednom z najdrahších seriálov súčasnosti z dielne HBO, ktoré pripravuje adaptáciu počítačovej hry z názvom Last of Us. Apokalyptický seriál by sa takisto mal objaviť v priebehu budúceho roka a má rekordný rozpočet. Pascal preto musel svet Star Wars načas opustiť a Disney+ muselo s nakrúcaním tretej série počkať.

Trailer k druhej sérii, tá tretia príde v roku 2023.
the resident, Čítajte aj Televízna sezóna štartuje: Tieto seriály, ktoré poznajú aj Slováci, ponúknu nové série

Príbeh Mandaloriana je pomerne priamočiary a jednoduchý. Máme tu hlavného hrdinu, ktorý putuje z planéty na planétu, stretáva rôznych obyvateľov galaxie, zažíva s nimi rôzne nebezpečné dobrodružstvá a vždy z toho vychádza ako víťaz. Pravý hrdina. Ono v týchto čudných časoch, ktoré každý jeden zažíva, je dobré, že na obrazovke je postavička, ktorá je bez prikrášlenia pozitívna, hrdinská. Je to taká istota, že vykorčuľuje z nebezpečných situácií bez ujmy. A samozrejme hlavnou devízou nedávno skončenej druhej série je prítomnosť malého, rozkošného stvorenia Baby Yodu. Teda Groguho, ako bolo odhalené v priebehu druhej série. Grogu sa stal televíznou ikonou.

Seriály Čítajte aj Jesenná sezóna sa naplno rozbieha. Seriály zatiaľ nemajú takú sledovanosť ako na jar

Práve prítomnosť Groguho je tým prefíkaným ťahom v seriáli, v ktorom neraz dej poriadne pokrivkáva a neraz epizódy pôsobia ako vata. Disney však vie, čo musí spraviť, aby všetci milovali seriál a „nevšimli“ si deravých zápletiek a absentujúcej pointy. A to vôbec nevadí! Aj tak milióny fanúšikov nedočkavo vyčkávajú na tretiu sériu a príbehy, ktoré prinesie.

Na skrátenie čakania dobre poslúži pre Slovákov už konečne dostupná streamovacia služba Disney+, ktorá 14. júna u nás odštartovala. Fanúšikovia si môžu pozrieť tento seriál so slovenským znením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Star Wars #The Mandalorian #Disney+