Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál o egocentrických miliardároch má smolu! Nové časti dostali stopku

Fanúšikovia novej verzie seriálu Dynastia majú hlavy v smútku. Šiesta séria sa nakrúcať nebude.

07.06.2022 07:00
dynasty, dynastia, Foto:
Nová verzia Dynastie končí, po piatich sezónach.
debata
mera, jack sparrow, Čítajte aj Vojna Depp vs. Heard má dôsledky: Skončia sa ich kariéry na smetisku filmových dejín?

Televízia The CW hromadne rušila svoje seriály a medzi nimi je aj Dynastia, ktorá sa akoby zázrakom dožila až piatich sezón. Tento seriál nikdy nebol diváckym hitom, od začiatku mal nízku sledovanosť, no zachraňovala ho dohoda s Netflixom, ktorý nové časti streamoval do celého sveta a tu seriál naplno zabodoval. Razom sa oplatila nakrúcať pre medzinárodné trhy, kde klan Carringtonovcov bavil divákov.

Depp Heard Lawsuit Čítajte aj Víťazom sporu Depp vs. Heard sú influenceri. Zarobili na ňom státisíce

Charakteristickou črtou novej verzie kultového seriálu bola absurdnosť. Tvorcovia stavili na šialené zápletky, zvraty, výmeny hercov, čo zo začiatku nepôsobilo úplne dobre. Napokon sa seriál ustálil a bolo vidieť, že aj herci sa prestali hrať na drámu a začali si svoje vyhrotené charaktery užívať a z Dynastie vznikla oddychovka, pri ktorej sa dalo dobre zabaviť, keďže išlo skôr už o paródiu. Príbehy sa odtrhli z reťaze, veď aj mohli, keď to bol príbeh o miliardároch, ktorí si mohli dovoliť čokoľvek.

Venom 2 Carnage prichadza Čítajte aj Júnové filmy na HBO Max: Medzi ťaháky patrí Venom aj Rodina Adamsovcov 2

Lenže nič netrvá večne. Donekonečna sa nedala Dynastia ťahať a televízia The CW, ktorú čaká predaj nemala inú možnosť, len dať ruky preč od svojich nesledovaných seriálov. Kým na streamovacích platformách si Dynastia našla svojich divákov, v klasickom televíznom vysielaní nie. Výkon piatej série sa pohyboval iba na úrovni okolo 400-tisíc divákov, s ratingom 0,1, čo je v prípade veľkosti USA veľká divácka katastrofa.

Muselo prísť pochopiteľné a očakávané rozhodnutie. Dynastia šiestu sériu nedostane, i keď by sa nakrúcanie pre Netflix stále oplatilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #Dynasty