Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Dajte tomuto seriálu čas a úplne vás pohltí! Začiatok sa javí ako nuda, no potom to príde...

Seriál Invasion je iný, v tom najlepšom slova zmysle. Nejde totiž o žiadnu akčnú prvoplánovú jazdu. Tvorcovia sa rozhodli ukázať koniec svet očami obyčajných ľudí. Ide o medzinárodný pohľad na inváziu.

Jedna zápletka sa odohráva v USA, kde matka s deťmi a neverným manželom sa snaží zachrániť život svojich najmilovanejších a pritom sleduje ako sa zdanlivo dokonalá krajina zrútila v priebehu pár hodín. Ďalší príbeh ukazuje skupinu vojakov v Iraku a ich snahu o prežitie. Tretia zápletka zavedie divákov do Veľkej Británie, predstaví skupinku teenagerov, tí musia bojovať o holý život úplne sami, po nehode autobusu, keď do nich takmer narazili mimozemšťania.

Posledná štvrtá línia je japonská. V nej vystupuje astronautka, ktorá zomiera na vesmírnej stanici a jej utajovaná milenka sa zo Zeme snaží o prvý kontakt nielen s ňou, kým si uvedomí, že to nemá význam, ale najmä s vesmírnou návštevou.

Hoci každý príbeh sa odohráva na inom konci sveta, svojím spôsobom sú prepojené a spolu len spolu začnú dávať postupne zmysel a podčiarkujú neraz veľmi dojemné príbehy. V seriáli vystupujú len neznámi herci, to dodáva dej punc dôveryhodnosti, že ide o obyčajných smrteľníkov. Výnimkou je účasť Sama Neilla, ten si však príliš nezahrala v prvej časti mal len malú úlohu, no bolo to príjemné spestrenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple TV Plus #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Invasion