Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bomba! Kým sa objaví nová Hra o tróny, premiéru bude mať tento skvelý seriál

HBO v druhej polovici tohto roka poriadne dupne na plyn! Televízia konečne oznámila vysielanie 4. série hitu Westworld.

18.05.2022 07:00
westworld, Foto:
Westworld sa vráti so štvrtou sériou 26. júna.
debata

Presne po dvoch rokoch hlási skvostná sci-fi utopická dráma svoj návrat na televízne obrazovky a znova je opradená rúškom tajomstva. Málokto si trúfne hádať, o čom vôbec bude nová séria, vzhľadom na záver trojky, ktorá by sa mohla javiť ako úplný záver. Pre mnohé postavy to vyzeralo na finálnu bodku. Nie je to tak!

lego masters, Čítajte aj Markíza prekvapuje! Ešte pred letom nasadí do vysielania ďalšiu veľkú šou

Tvorcovia opäť našli kľučku, aby vrátili všetky staré charaktery do hry, na veľké prekvapenie po zhliadnutí prvého traileru. Westworld je pre HBO akousi druhou seriálovou vlajkovou loďou. Televízia sa snažila po Hre o tróny priniesť akúsi veľkolepú alternatívu, ktorej dopriala štedrý rozpočet. Výpravou ide o jeden z najväčších seriálov. No kvalita Westworldu bola rozkolísaná.

Pozrite si prvý trailer k 4. sérii Westworldu.
oteckovia, Čítajte aj Obrovský zvrat v Markíze: Končí sa jej seriálový pilier, finále môže prísť rýchlo

Prvá séria spôsobila doslova ošiaľ, práve vtedy vzniklo prirovnanie k Hre o tróny. Začiatok príbehu bol geniálny, majstrovské dielo so skvelým hereckým obsadením, ktorému kraľoval Anthony Hopkins, Ed Harris, ale aj herečka Evan Rachel Wood. Tá bola pre mnohých nováčikom a obrovským prekvapením.

Zápletka o „zábavnom“ parku, kde dokonalí humanoidi situovaní do rôznych prostredí sa musia podrobiť nechutným chúťkam zhýralých zbohatlíkov bola doslova ľadovou sprchou pre divákov. Tvorcovia bez servítky ukázali surové násilné scény, nechýbala nahota, ale najmä dôraz na absentovanie etiky a morálky. Avšak zdanlivá hra na Boha sa ľuďom vymkla spod kontroly a umelé bytosti získali vedomie a rozpútala sa vojna druhov.

geissenovci, Čítajte aj Geissenovci spôsobili ošiaľ: Sledovanosť vystrelila. Uvidia Slováci to, čo u nás nakrútilli?

Druhá séria však nedokázala plnohodnotne nadviazať na úspech jej predchodkyne. Tvorcovia sa nepríjemne zamotali vo vlastnej spleti zápletiek a časových línií, v ktorých boli jednotlivé príbehy rozprávané. Pochopiteľne prišla tvrdá kritika zo strany divákov a reakcia HBO na seba nenechala dlho čakať. Westworld síce dostal tretiu sériu, avšak len osem častí, namiesto štandardných desať a producenti odavizovali poriadny reštart celého príbehu.

Nope2, Daniel Kaluuya, Keke Palmer Čítajte aj K horúcim dňom patrí mrazivý horor! Pozrite sa, akým filmom sa budete môcť schladiť cez leto

Trojka sa k divákom dostala počas leta 2020 a tvorcovia splnili, čo sľúbili. Nová séria „zabudla“ na prvé svoje dve prvé predchodkyne. Vzala si iba to najlepšie z nich, teda akési základne kamene deja. K dobru hovorí aj fakt, že výraznými škrtmi prešli aj postavy a z pôvodného deja zostalo len zopár charakterov. Dej seriálu ukázal úplne nové reálie a to bolo dobre. Záver však šokoval, keď to vyzeralo tak, že hlavná predstaviteľka definitívne skončila.

space force, Čítajte aj Netflix sa so seriálmi nepára! Po zlých výsledkoch ruší hviezdne obsadenú komédiu

Štvrtá séria jasne ukazuje, že známe tváre sú opäť v hre. Ale ako je to možné? O čom vôbec bude nová séria? Televízia, ale aj tvorcovia zaryto mlčia. Westworld bude hitom tohto leta! A to všetko sa stihne odvysielať, kým 22. augusta vtrhne k nedočkavým fanúšikom Hra o tróny: Rod draka. Nová séria Westworldu bude mať premiéru 26.júna, o deň neskôr bude dostupná aj pre Slovákov na HBO Max.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Westworld #HBO Max