Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Divácke peklo dokonané! Prvý LGBTI superhrdinský seriál končí pre nezáujem publika

Televízia The CW prekvapuje! Kým ostatné roky umelo držala pri živote všetky svoje nevýkonné seriály. Teraz je tomu koniec.

25.05.2022 07:00
batwoman, Foto:
Seriál Batwoman sa končí po troch sériách.
debata
lucia hlaváčková, matúš krnčok, Čítajte aj Zmeny v markizáckom Teleráne: Diváci sa musia pripraviť na novú tvár

Práve Batwoman sa pýšila titulom prvého LGBTI superhrdinského seriálu, do roku 2019 všetky homosexuálne postavy mali vedľajšie dejové línie, tento seriál zo zmenil, keď sa hlavne úlohy zhostila lesbička Kate Kane. Je mladá, sebavedomá, vyrovnaná so svojou orientáciou a najmä po nociach je temnou hrdinkou. Tento seriál to nemal ľahké od začiatku. Po prvej sérii stratil hlavnú predstaviteľku.

prokurátorka, Čítajte aj Zatrasie Jojka slovenskou seriálovou tvorbou? Televízia potvrdila nakrúcanie ambiciózneho titulu

Tvorcovia sa dostali do pekelne ťažkej situácie, keď museli narýchlo hľadať novú Batwoman a nakrúcanie druhej série je na spadnutie. K tomu celému museli scenáristi vymyslieť dôveryhodnú kreatívnu kľučku, aby vysvetlili, prečo pred divákmi stojí úplne iná herečka, na ktorú boli zvyknutí. Preobsadenie hercov je vždy korčuľovanie na tenkom ľade. Seriál to môže položiť alebo naopak vystreliť nahor.

lego masters, Čítajte aj Prvé detaily o šou, ktorá sa na Slovensku ešte nevysielala sú vonku! Toto uvidíte na Markíze...

Nastal druhý scenár. Do úlohu novej Batwoman bola obsadená afroamerická herečka, ktorá takisto stvárňovala homosexuálne orientovanú hrdinku. No zrazu zmizlo prepojenie ostatných postáv s ňou. Príbeh sa dostal do slepej uličky. Sledovanosť rýchlo padla na svoje minimá.

nove filmy, kolaz Čítajte aj Jún v kinách bude silný! Pripravte sa na Elvisa, dinosaury a zopár erotomanov

Televízia sa rozhodla nakrútiť aj tretiu sériu, ktorá sa len prednedávnom skončila po 13 častiach. Úspech sa však nedostavil, kritici hovoria o nej ako veľkom omyle. Priemerne tretiu sériu sledovalo slabých 760-tisíc divákov s ratingom 0,2. To už bol jasný signál, že Batwoman nemá šancu na prežitie. Pred pár dňami sa dohody naplnili a stanica oznámila oficiálny koniec. Pritom tvorcovia si natoľko verili, že príbeh prichystali na štvrtú sériu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Batwoman