Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Divácky extrém: Na Slovensku sa Ultimátum nevie spamätať, v Čechách opäť valcuje

Prémiový seriál z dielne televízie JOJ, do ktorého produkcie sa zapojila aj Česká televízia zažíva dva divácke extrémy a opäť sa ukazuje priepastný rozdiel medzi dvoma národmi a ich televíznym vkusom.

30.04.2022 07:00
ultimátum, malachovský, Foto:
V Čechách Ultimátum stúpa, na Slovensku sa drží nízko.
debata (3)
you, Čítajte aj Do tretice všetko dobré? Tentokrát to psychopati z Netflixu nezvládli

Českí diváci opäť dokázali, že im viac chutia kriminálky. Od začiatku vysielania sa drží Ultimátum v nadpriemerných hodnotách, hoci seriál zažil viacero výkyvov a poklesov. Počas ostatnej nedele sa vývoj sledovanosti zvrátil a k seriálu sa znova vrátili diváci. Dokonca Ultimátum opäť porazilo jarnú ťažiskovú šou Novy. Štvrtú epizódu celkovo sledovalo 704-tisíc divákov. Českú televíziu tesne predbehla Prima s filmom Čertoviny, ktorý prilákal 721-tisíc divákov. Medzitýždenne pribudlo Ultimátu v Čechách viac ako 100-tisíc divákov.

netflix Čítajte aj Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Podobný vývoj by bol splneným snom pre slovenskú stranu. Na Jojke sa sledovanosť kriminálnej minisérie vyvíja presne opačne. Kým prvé tri epizódy boli v čase vysielania jednotkou na trhu, počas Veľkej noci nastal zvrat. Televízia ponechala Ultimátum vo vysielaní aj počas sviatkov, prevládlo presvedčenie, že sa v obývačkách zdržuje väčší počet divákov a seriál si ešte viac vylepší skóre. Nastal presný opak. Nastal značný prepad, z ktorého sa nevie doteraz spamätať.

pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Čítajte aj Markíza chystá silnú seriálovú jeseň! Už nakrúca novú sériu svojho hitu

Počas Veľkonočnej soboty vysielaná epizóda dosiahla iba 4,1% sledovanosť s podpriemerným 11% trhovým podielom. Predtým sa Ultimátum držalo v cieľovke 12 – 54 stabilne nad 6%. Situácia so sledovanosťou sa nezlepšila ani počas minulotýždňovej soboty, keď Jojka odvysielala už piatu časť z osemdielnej sé­rie.

Túto časť si vybojovala iba 4,3% rating s 12,1% podielom trhu. Ultimátum predbehla aj RTVS so svojou zábavnou šou Záhady tela. Tá v cieľovke 12 – 54 získala 4,7% rating. Ešte lepšia na tom bola RTVS v cieľovke 12+. V rámci nej si Záhady tela pozrelo si ju 387-tisíc divákov pri trhovom podiele 18,1% v univerzálnej cieľovej skupine. Šou Záhady tela sa stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa.

V sobotu večer bodovala Jednotka aj s talkšou Petra Marcina Neskoro večer. Sledovalo ju 343-tisíc divákov pri trhovom podiele 19% v cieľovej skupine 12+.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Ultimátum