Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Návrat kultového sci-fi seriálu je na spadnutie! Dokonca je pripravený aj scenár

Po dlhých rokoch, keď kultová Hviezdna brána bola mimo obrazoviek, čoskoro môže nastať jej oživenie.

27.04.2022 07:00
stargate origins, hviezdna brána, stargate, Foto:
Návrat Hviezdnej brány je na spadnutie.
debata (1)

Seriály Stargate: SG-1, Atlantis alebo Universe diváci doslova hltali a netrpezlivo čakali na nové dobrodružstvá hrdinov, ktorý pomocou mimozemského kruhu navštevujú planéty a bojujú s nepriateľmi.

pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Čítajte aj Markíza chystá silnú seriálovú jeseň! Už nakrúca novú sériu svojho hitu

Tím SG-1 sa dočkal až desiatich sezón a dvoch filmov, Atlantis sa rozlúčil po piatich rokoch, Universe bol najslabší článok, mal iba dve série. Tvorcovia však mali pripravený aj tretí SG-1 film, prvý film o Atlantise a v hre bolo aj uzavretie Stargate: Universe. Lenže v čase, keď sa všetko malo udiať svet ovládla hospodárska kríza a štúdio MGM, ktoré vlastní práva na túto frančízu bolo na pokraji krachu a Hviezdna brána sa musela nútene uzavrieť.

netflix Čítajte aj Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Pôvodní producenti Brad Wright a Joseph Mallozi priznali, že aktívne pracujú na novom SG projekte už od roku 2019. Tým, že sú výrazne aktívni na sociálnych sieťach, kde pravidelne informujú svoju komunitu fanúšikov, vie sa toho pomerne veľa. Avšak pre problémy štúdia MGM sa neustále otáľalo, či nová Hviezdna brána bude mať šancu na úspech. Všetko sa začína hýbať výrazne vpred. Spoločnosť Amazon, ktorá prevádzkuje svoju streamovaciu platformu Amazon Prime Video kupuje štúdio MGM za takmer 9 miliárd dolárov. Dostane sa tak k právam na jej produkty a zároveň sa jej online služba môže rozšíriť o atraktívny obsah.

Severan, Alexander Skarsgard Čítajte aj Brutálnejší ako Barbar Conan? Severan je surový, ale aj plný pôsobivej severskej mystiky

A to Amazon Prime Video nutne potrebuje, keďže konkurencia v tomto segmente výrazne zostruje a ten, kto chce uspieť, musí mať prvotriedny obsah. Údajne po tejto kúpe bude len formalitou potvrdenie reštartu Hviezdnej brány.

Dokonca je už pripravený aj scenár. Showrunner Joseph Mallozi na sociálnej sieti zverejnil stránku zo scenára. Šikovne zakryl podtitul pripravovaného seriálu, no je jasné, že zo strany tvorcov je všetko pripravené. Teraz potrebujú len zelenú od štúdia.

Podľa ich slov pôjde o plnohodnotný seriál, žiadny film, žiadna miniséria. V novinke by sa mali zodpovedať mnohé otázky, ktoré kvária fanúšikov už roky, ohľadom SG-1 tímu, ale aj Atlantisu, no nezabudne sa ani na Universe. Tento seriál, zatiaľ bez mena, prinesie možnosť na hosťovanie mnohých postáv z predchádzajúcich seriálov, avšak hlavné postavy už budú nové.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe) #STARGATE ATLANTIS (Hviezdna brána: Atlantída) #STARGATE SG-1 (Hviezdna brána)