Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zvrat v diváckej priazni! Markizácky komediálny seriál po prepade opäť stúpol

Mohlo by sa zdať, že Svätý Max s pribúdajúcimi epizódami smeruje do podpriemerov, ostatná epizóda to nepotvrdila.

06.04.2022 07:00
Vincent Navrátil, Foto:
Svätý Max zvrátil odliv divákov.
debata

Televízia Markíza má aspoň malý dôvod na radosť. Kým jej šou Svadba na prvý pohľad a 2 na 1 sa výrazne trápia a zažívajú svoje najhoršie sezóny vôbec, komediálne ladené stredy a pôvodného seriály, ktorú tu vysiela sa držia aspoň v priemerných hodnotách. To je prípad aj najnovšieho seriálového prírastku, Svätého Maxa.

veľká noc joj, Čítajte aj Veľká noc na Jojke: Obľúbené seriály úplne nezmiznú. ťahúňom má byť film o Karlovi Gottovi

Ten minulý týždeň po sérii prepadov sledovanosti otočil a komerčnej cieľovej skupine 12 – 54 narástol. Spomínaná epizóda uhrala v tejto skupine 6,2% sledovanosť, avšak trhový podiel balansoval na podpriemerných hodnotách – 17,6%. V mladšom publiku Svätý Max dokonca porazil aj jojkársku Hranicu, ktorá v minulých týždňoch prebrala prvenstvo aj v tejto cieľovej skupine. Hranica len veľmi tesne prehrala súboj s 5,8% sledovanosťou.

veľká  noc, Čítajte aj Veľká noc na Markíze: Lákavejší program až večer, Let's Dance, chýbať bude Druhá šanca!

Avšak stabilne si drží prvé miesto v rebríčku v celkovom publiku. Tu Svätý Max hral druhé husle. Hranicu si celkovo pozrelo 371-tisíc divákov, príbeh o falošnom farárovi 306-tisíc.

Pred dvoma týždňami pre Markízu nastala nepríjemná situácia, keď Svätého Maxa opustilo z týždňa na týždeň bezmála 80-tisíc divákov. Dovtedy sa nový komediálny seriál solídne držal. Tretiu epizóda sledovalo už iba 259-tisíc divákov. Výkon seriál sa výraznejšie prepadol aj v cieľovke 12 – 54, v ktorej spomínaná časť spadla na 5,6% rating s trhovým podielom na úrovni 16,9%.

fear the walking dead, Čítajte aj Seriálový apríl bude skvelý! Okrem zombíkov sa vráti aj Penny z Teórie veľkého tresku

Zatiaľ najúspešnejšou epizódou bola samotná premiéra seriálu začiatkom marca. Vtedy v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla prvá epizóda nového seriálu Svätý Max výborný rating 8,2% a trhový podiel 23,3%. Úvodná epizóda pritiahla k obrazovkám celkovo 411-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #Seriál Hranica #seriál Svätý Max