Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Prvá séria bola senzácia a čo druhá? Netflix to tentokrát poriadne pokašľal

Prvá séria, hoci sa objavila pomerne nenápadne, bez väčšej mediálnej pozornosti, spôsobila ošiaľ. Ukázala svet, ktorý je zviazaný nekompromisnými pravidlami, naškrobenosťou, predpísaným správaním. No za zavretými dverami sa odohrával bohatý emočný, ale aj sexuálny život, ktorý však nikto nemôže vidieť. Práve tento kontrast medzi umelými pravidlami a živočíšnosťou bytia bol na tomto seriáli tým lákavým prvkom. Viacerí verili, že tvorcovia nič neuberú z druhej série. Nestalo sa.

Michal Kollar Čítajte aj Ultimátum má viac trikov ako prvý Pán prsteňov, hovorí režisér Michal Kollár

Najnovšie pokračovanie ide v šľapajach knižnej predlohy, čiže každá séria mapuje strasti a slasti vybraného potomka klanu Bridgertonovcov, ktorý si musí nájsť manžela či manželku. Druhé pokračovanie sa zameralo na najstaršieho syna Anthonyho (Jonathan Bailey). Ten ako správca rodinného majetku a hlava celého klanu niesol od mladého veku na svojich bedrách veľkú ťažobu povinností a svojho postavenia. Tragická smrť jeho otca pred jeho očami spôsobila, že sa z neho stal tvrdý, nekompromisný, uzavretý a prísny človek. Vedel, čo chce od svojej budúcej ženy. Musela spĺňať viaceré tvrdé podmienky, aby mohla niesť titul vikomtky, no lásku nehľadal.

Druhá séria hitu Bridgerton od Netflixu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Druhá séria hitu Bridgerton dorazí  na Netflix...

Od tohto faktu sa odpichol príbeh druhej série. Anthony sa začal dvoriť mladej Edwine Sharma (Charithra Chandran), pričom narazil na tvrdý odpor jej sestry Kate (Simone Ashley). Čo čert nechcel, tvrdé konfrontácie medzi ním a Kate mali za následok, že sa vikomt zamiloval a celý čas zvádzal vnútorný boj medzi pravou láskou a splnením si povinnosti. Popritom všetkom diváci dostali možnosť „zúčastniť“ sa mnohých okázalých bálov, večierkov, ktoré poslúžili na rozvíjanie základnej zápletky, no vždy to končilo rovnako. Scenáristi akoby stratili zmysel pre originalitu a naservírovali klasickú telenovelu, kde sú postavy dosadené do umelých konfliktov, z ktorých plynú rôzne nedorozumenia, urazené city a najmä neustále odďaľovanie spojenia osudovej lásky.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Konečne je tu niečo, čo slovenská tvorba roky potrebovala! Jojka nakrútila svoj top seriál

Popritom všetkom v príbehu absentuje už povestná prefíkane vsunutá provokatívnosť v podobe sexuálnych scén, iskrenia. To všetko v deji chýba a to je kameň úrazu. Nezachránili to ani vedľajšie linky v podobe neustáleho pátrania po tajomnej lady Whistledownovej. Herci robili, čo mohli, no scenár im nedovolil vytvoriť dielo, ktoré by sa aspoň čiastočne priblížilo prvej sérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Bridgerton