Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude to televízna udalosť jari? Jojkársky seriál sa dočká lukratívnej českej premiéry

Už v sobotu večer zamieri na obrazovky Jojky prémiová miniséria Ultimátum. Seriál smeruje aj do Čiech, keďže do koprodukcie vstúpila aj Česká televízia.

24.03.2022 07:00
debata (1)
Ultimátum štartuje na Jojke už v sobotu večer. Foto: TV JOJ
ultimátum, Ultimátum štartuje na Jojke už v sobotu večer.

Jojka hovorí, že Slováci uvidia Ultimátum ako prví. A je to pravda. Už 26. marca odštartuje vysielanie prvej epizódy, z celkových osem. Česká televízia ako koproducent sa dostane k seriálu až o týždeň neskôr. V Česku vysielanie odštartuje 3. apríla. Šanca na úspech u našich susedov je o to väčšia, že Ultimátum dostáva najlukratívnejší vysielací slot. Česká televízia stabilne počas nedeľného prime-timu vysiela svoju prémiovú pôvodnú tvorbu.

markiza krimi, markíza, krimi, Čítajte aj Veľké prekvapenie od Markízy! V lete spustí na Slovensku úplne novú stanicu

Práve nedeľné večery valcovali v Čechách a seriály Českej televízie dosahovali historicky najvyššiu sledovanosť. Ultimátum má teda šancu výrazne zaujať aj u našich susedov.

To, že Česká televízia vstúpila do slovenského projektu komerčnej stanice nasvedčuje tomu, že ide o výnimočný počin a ide o prvú skúsenosť tohto spojenia dvoch staníc. „S výsledkom sme nadmieru spokojní. Verím, že sme spoločne s televíziou JOJ dokázali vytvoriť seriál, ktorý obstojí v konkurencii nielen na českom a slovenskom trhu, ale aj v porovnaní so zahraničnými streamovacími službami typu Netflix, Disney+, HBO Max a podobne,“ povedala Jiřina Budíková, kreatívna producentka Českej televízie.

the good doctor, dobrý doktor, freddie highmore, Čítajte aj Najprv prekvapujúci odchod, teraz rýchly návrat? Kto sa zase objaví v Dobrom doktorovi?

„Pôvodný seriál televízie JOJ Ultimátum, je dôkazom výnimočnosti a kvality tejto minisérie, ktorá sa na české obrazovky dostane rovno v najsledovanejší televízny večer. Vážim si dôveru našich českých kolegov a rovnako tak mimoriadne prínosnú spoluprácu, ktorá, verím, stojí na začiatku dlhodobého partnerstva,“ povedal Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

Zakleta jeskyne foto Vojtech Resler  9 Čítajte aj Napätie aj atraktívne lokácie. Pozrite si prvé zábery z nového projektu Mariany Čengel Solčanskej!

„Miniséria Ultimátum režiséra Michala Kollára je v našej televíznej tvorbe unikátnym projektom tzv. contained thrilleru, kde sa napínavý dej sústreďuje na jedno miesto. Uzavretý príbeh počas ôsmich epizód je kombináciou žánrov politického thrilleru, rukojemníckej drámy a lekárskeho procedurálu, pričom vychádza z tradície skutočných príbehov reflektujúcich aktuálne spoločenské dianie,“ uzavrel Grega.

Stastny novy rok 2, Jan Kolenik, Tana Pauhofova Čítajte aj Batman aj Spider-Man majú smolu! Slovákov do kín najviac ťahá Koleník s Pauhofovou

O čom miniséria bude?

Policajný vyjednávač Dano Andrik sa ocitá uprostred rukojemníckej drámy na oddelení kardiochirurgie kde sa okrem ministra obrany nachádza aj Danova tehotná priateľka Lena. Aby ju Dano spolu s pacientmi a personálom dostal na slobodu musí čeliť požiadavkám nevyspytateľného únoscu Korňana na jednej strane a tlakom najvyšších politických špičiek na druhej. Čas beží a Dano sa musí rozhodovať rýchlo či postupovať podľa príkazov z najvyšších miest alebo paradoxne pomôcť únoscovi očistiť jeho meno.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Ján Koleník #seriál Ultimátum #televízna sezóna 2021/2022