Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Už o pár hodín to vypukne! Spoznajte jojkársku prémiovú minisériu Ultimátum

Televízia JOJ už v sobotu večer štartuje ťažiskový seriál tejto jari! Prichádza unikátna miniséria Ultimátum, ktorá má ambíciu zmeniť pohľad na slovenskú tvorbu. Spoznajte hlavné postavy!

25.03.2022 07:00
ultimátum, végh, koleník, Foto:
Miniséria Ultimátum štartuje v sobotu, 26. marca, na Jojke.
debata (4)

O čom je nový seriál?

Policajný vyjednávač Dano Andrik sa ocitá uprostred rukojemníckej drámy na oddelení kardiochirurgie, kde sa okrem ministra obrany nachádza aj Danova tehotná priateľka Lena. Aby ju Dano spolu s pacientmi a personálom dostal na slobodu musí čeliť požiadavkám nevyspytateľného únoscu Korňana na jednej strane a tlakom najvyšších politických špičiek na druhej. Čas beží a Dano sa musí rozhodovať rýchlo či postupovať podľa príkazov z najvyšších miest alebo paradoxne pomôcť únoscovi očistiť jeho meno.

ultimátum, Čítajte viac Bude to televízna udalosť jari? Jojkársky seriál sa dočká lukratívnej českej premiéry

Kto je kto?

Ján Koleník – Dano Andrik
Ako policajný vyjednávač sa každý deň ocitá vo vždy inej a rovnako nebezpečnej situácii. Pri záchrane životov neváha urobiť čokoľvek, často aj na hranici svojich právomocí. Žije pre svoju prácu, bežný a pokojný život je pre neho jedna veľká neznáma. Preto keď sa medzi rukojemníkmi ocitne jeho tehotná žena, ocitá sa uprostred najťažšieho a najosobnejšieho prípadu.

Milan Bahul – Korňan
Ženista vo výslužbe Korňan počas svojho života narobil veľa chýb. Teraz chce urobiť aspoň jednu vec správne očistiť meno svojho tragicky zosnulého syna, ktorému ani nebol dobrým otcom. Keď zistí, že je iba smutným pešiakom vysokej politickej hry, neváha použiť tie najortodoxnejšie metódy, aby dosiahol svoje. Situácia sa mu vymkne spod kontroly a stáva sa z neho únosca, proti ktorému stojí rovnako nevyspytateľný vyjednávač.

sluha národa, volodymyr zelenskyj, Čítajte aj Poznáme dátum štartu vysielania seriálu s ukrajinským prezidentom Zelenským na Slovensku

Sväťo Malachovský – minister Andrej Podhradský
Život ministra Podhradského na prvý pohľad vyzerá viac než ideálne. Za niekoľko rokov sa mu podarilo vymeniť manželku za milenku a stať sa jedným z najmocnejších mužov krajiny. Minulosť ho však dobehla a jeho život je teraz v rukách človeka, ktorého kedysi o všetko pripravil.

Ester Geislerová – Lenka Naušová
Hoci je Lenka navonok silná a vynaliezavá, celý život hľadá skutočnú oporu. Svoj starý domov opustila v dôvere, že práve s Danom sa jej podarí začať novú etapu. Pod srdcom nosí ich spoločné dieťa a dúfa, že Dano začne uprednostňovať rodinu pred prácou. Ich neistý vzťah však podstúpi najťažšiu skúšku, keď sa tou prácou stane ona sama.

markiza krimi, markíza, krimi, Čítajte aj Veľké prekvapenie od Markízy! V lete spustí na Slovensku úplne novú stanicu

Edita Borsová – doktorka Slámová Sústavná nevera jej manžela a spolumajiteľa rodinnej kliniky zároveň ju donútila k razantnému opatreniu. Odrezať sa od troskotajúceho vzťahu s chirurgickou presnosťou a hľadať lásku inde. Nesúhlas doktora Slámu, agresívny únosca na oddelení a boj o život ministra obrany jej však túto cestu za slobodou skomplikujú.

Dušan Cinkota – doktor Sláma Doktor Sláma je špičkový kardiochirurg , ktorý veľmi dobre pozná hodnotu svojho poslania. Súkromnú kardiochirurgiu spravuje oveľa lepšie ako svoj rodinný život a odmieta si priznať, že takto si obe neudrží. Konflikt eskaluje ešte viac, keď sa nemocnica Svätého Jakuba zmení na bojisko, ktoré môže kedykoľvek vybuchnúť. Doslova.

filmove premiery kolaz Čítajte aj Zábava aj filmy pre náročných! Sandra Bullock hľadá staroveký poklad a návrat hlásia Krotitelia duchov

Peter Kočiš – premiér Kysucký Ako premiér stredoeurópskej krajiny veľmi dobre vie, ako veľmi sa musí politik obracať, aby si svoju pozíciu upevnil. Preto sa rád drží v úzadí, nepopulárne rozhodnutia necháva na svojich podriadených a pre istotu hrá na všetky strany. Roky mu to fungovalo, no v jeden večer sa mu strany začínajú príliš rýchlo míňať.

Diana Mórová – Simona Ruprichová Vedúca kancelárie ministra obrany Simona má v rukách veľkú moc a rozhodne ju nepoužíva v súlade s verejným záujmom. Všetko, čo stojí v ceste jej záujmu, bez výčitiek svedomia eliminuje. Keď hrozí, že jedna rukojemnícka dráma počas summitu krajín V4 ju môže pripraviť o pozíciu a moc, rozbieha cynickú hru, kde neberie ohľad na ľudské životy.

Marko Igonda – Zemánek Vie, že armáda hodnotí vojaka podľa toho, ako je schopný plniť rozkazy a dodávať výsledky. Zemánek si na pohotovosti a spoľahlivosti postavil kariéru, no stačila malá chyba a jeho osud závisí od vôle či nevôle Simony Ruprichovej. Tá však veľmi rýchlo nájde pre jeho talenty odbyt, hoci ich musí Zemánek využiť proti vlastnej vôli.

Ultimátum štartuje už v sobotu na Jojke!

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Ultimátum #televízna sezóna 2021/2022