Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najprv prekvapujúci odchod, teraz rýchly návrat? Kto sa zase objaví v Dobrom doktorovi?

Hoci piata séria Dobrého doktora (The Good Doctor) si na svoju slovenskú premiéru bude musieť ešte počkať, v USA je v plnom prúde! A tvorcovia chystajú veľké prekvapenie pre fanúšikov.

23.03.2022 07:00
the good doctor, dobrý doktor, freddie highmore, Foto:
Fanúšikovia Dobrého doktora sa majú na čo tešiť. Do deja sa vráti obľúbená postava.
debata

Keď fanúšikovia lekárskej drámy museli minulý rok prekvapujúco lúčiť s milovanou postavou, asi len málokto tušil, že ju už tento rok čaká návrat. Reč je o postave Claire (Antonia Thomas), ktorá v Dobrom doktorovi vystupovala od jeho prvej časti a bola neodmysliteľnou súčasťou deja. Mnohí predpokladali, že to bude práve ona, kto sa stane Shaunovou osudovou láskou. Po štyroch rokoch vysielania však prišiel šok. Herečka sa rozhodla seriál opustiť.

hranica, Čítajte aj Súboj humoru! Markíza s Jojkou si merajú sily so svojimi seriálmi, Bez servítky kraľuje

Tvorcovia sa s ňou nechceli lúčiť fatálnou dejovou linkou a nechali si dokorán otvorené zadné vrátka, keby sa niekedy chcela vrátiť. Jej rozlúčka spočívala v tom, že sa rozhodla zotrvať v dobrovoľnom lekárskom programe v Guatemale, ktorý lekársky tím navštívil vo finále štvrtej série. Tento krok obľúbená herečka vtedy odôvodnila tým, že sa chce venovať iným projektom. „Väčšiu časť roka som strávila nakrúcaním seriálu a nemala som možnosť robiť nič iné. Nebolo to ľahké rozhodnutie odísť, ale nadobudla som pocit, že chcem robiť viac vecí naraz,“ povedala Thomas po jej finálovej epizóde.

Po roku sa vracia herečka Antonia Thomas alias... Foto: ABC
the good doctor, dobrý doktor, antonia thomas, Po roku sa vracia herečka Antonia Thomas alias Claire.
Stastny novy rok 2, Jan Kolenik, Tana Pauhofova Čítajte aj Batman aj Spider-Man majú smolu! Slovákov do kín najviac ťahá Koleník s Pauhofovou

Diváci odchod Claire niesli ťažko, len málokto si vedel predstaviť dej bez tejto milej postavy. Tvorcovia si však pripravili zaujímavú piatu sériu, ktorá priniesla viacero nových postáv a silné príbehy, aby nikto nemal čas rozmýšľať o starých časoch.

Daniel Radcliffe Čítajte aj Daniel Radcliffe zasadil úder fanúšikom! Nechce byť znova Harrym Potterom

A predsa sa staré časy vrátia. Bolo oznámené, že Antonia Thomas sa v piatej sérii objaví. Dokonca vo viacerých epizódach. Nepôjde, zatiaľ, o plnohodnotný návrat a nezaradí sa medzi hlavné postavy. No zdá sa, že herečka zmenila rétoriku a rada by sa vrátila do úspešného projektu vo väčšej miere. Zrejme jej pôvodné plány jej počas pandémie nevyšli podľa predstáv, pričom dokonca ona sama požiadala tvorcov, či by ju vedeli vrátiť už do deja piatej série.

THE ADAM PROJECT Čítajte aj Projekt Adam na Netflixe? Reynoldsove hlášky, psie oči a relax v lese

„Veľmi radi by sme našli priestor, aby sa Claire mohla vrátiť. Je súčasťou seriálu, len treba nájsť vhodnú zápletku,“ povedal pred niekoľkými mesiacmi autor seriálu David Shore. A tá zápletka sa aj našla!

Aktuálne v USA piata séria vstupuje do svojej druhej polovice a práve v nej by sa mala objaviť aj Claire, čo iste poteší aj slovenských divákov, ktorí si Dobrého doktora mimoriadne obľúbili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Good Doctor #Freddie Highmore #Dobrý doktor