Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza vyrukovala s poriadnym prekvapením! Prichádza neohlásený seriál...

Jarná televízna sezóna sa nezadržateľne blíži a televízny líder ju chce využiť na 100%. Od marca ponúkne ďalšiu seriálovú novinku, o ktorej bolo absolútne ticho. Dokonca sa nespomínala ani v oficiálnych materiáloch pre rok 2022. O tomto seriáli sa hovorilo v súvislosti s možným umiestnením na streamovaciu platformu Voyo, ktorú čaká výrazná expanzia pôvodných titulov. Zoznámte sa! Toto je Svätý Max!

17.02.2022 07:00
debata (1)
Televízia Markíza chystá do vysielania nový... Foto: TV Markíza
Vincent Navrátil, Televízia Markíza chystá do vysielania nový seriál Svätý Max s hercom Vincentom Navrátilom, ktorý je jednou z najvýraznejších tvári nastupujúcej hereckej generácie.

Televízia Markíza odštartuje v stredu 9. marca 2022 o 20:30 svoju v poradí už tretiu tohtoročnú seriálovú novinku. Ide o slovenskú adaptáciu úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Sankt Maik. Tento seriál vo vysielaní nahradí tohtoročnú novinku Šťastní vs. Šťastní, tá svoju televíznu púť ukončí počas prvej marcovej stredy.

let´s dance, lets dance, Čítajte aj Posledné detaily o Let's Dance sú odhalené! Títo profíci naučia hviezdy tancovať

Ústrednou postavou 10-dielneho seriálu je drobný kriminálnik Max, ktorý sa zhodou náhod ocitne v kňazskej sutane a stáva sa falošným farárom v malom mestečku Kralovany. Až nečakane rýchlo zapadne do miestnej komunity, ovplyvňuje osudy členov farnosti a pomáha im riešiť ich problémy svojským a veľmi nekonvenčným spôsobom. Popritom sa však ponorí ešte hlbšie do svojich vlastných problémov. Všetko navyše skomplikuje jeho rodiaci sa vzťah so šéfkou amatérskeho zboru farníkov Evou, ktorá je zároveň miestnou policajtkou.

moon knight, Čítajte aj Dosť bolo Avengerov! Marvel predstaví seriál s úplne novým superhrdinom

Pripravte sa na neopozerané tváre

Hlavnú úlohu falošného farára Maxa v seriáli stvárňuje mladý a mimoriadne talentovaný český herec, režisér a producent Vincent Navrátil, ktorý je synom obľúbenej herečky Veroniky Žilkovej. Napriek tomu, že má iba 24 rokov, na konto si už pripísal viacero zaujímavých filmových, seriálových, či divadelných rolí.

Tereza Kostková Čítajte aj S filmovou Ivanou by som sa asi tiež chcela rozviesť, hovorí herečka Tereza Kostková o novej evitovke

Úlohu farára považuje Vincent Navrátil za veľkú výzvu a oceňuje na nej, že nie je plochá, ale „belmondovsky rafinovaná“. „Hrať na Slovensku je pre mňa veľmi osviežujúce, pretože české a slovenské herectvo je trošku iné. Slováci to oveľa viac prežívajú, povedal by som, že až balkánsky. Na to som sa veľmi tešil, lebo často mi už prekážalo šedivé české herectvo a tešil som sa na tú slovenskú farebnosť,“ zhodnotil.

Zaujímavosťou nového slovenského seriálu je... Foto: TV Markíza
svätý max, vincent navrátil, adam mišík, Zaujímavosťou nového slovenského seriálu je fakt, že ústredné duo stvárnia mladí českí herci - Vincent Navrátil a Adam Mišík.

Aj v roli policajtky Evy sa diváci môžu tešiť na mladú a neopozeranú tvár, zhostila sa jej herečka Martina Zábranská, pre ktorú ide o prvú veľkú seriálovú postavu. Diváci ju môžu pod prezývkou Maca poznať aj ako rozhlasovú moderátorku. Svoju premiéru v slovenskom seriáli bude mať vďaka Svätému Maxovi tiež ďalší mladý český herec Adam Mišík, ktorý si zahral Maxovho brata Adama.

čo ja viem, merčiak, Čítajte aj RTVS si zavarila! Nová sezóna Merčiakovej zábavnej šou s nepríjemným prepadom

V ďalších hlavných úlohách sa predstavia obľúbení herci Jana Kovalčíková, Anna Šišková, Matúš Kvietik, Lukáš Latinák, či Marek Fašiang. V každej epizóde sa diváci môžu tešiť aj na zaujímavé herecké mená vo vedľajších rolách, napríklad na Nelu Pociskovú, Petra Brajerčíka, Zuzanu Kocúrikovú, Mila Kráľa, alebo Helenu Krajčiovú.

„Veľmi ma teší, že naše tohtoročné seriálové novinky divákov zaujali a verím, že v takto nastolenom trende bude pokračovať aj Svätý Max. Je to veľmi svieži, originálny seriál plný ľudskosti a zaujímavo vykreslených postáv, ktoré si diváci určite obľúbia. Opäť prinášame na obrazovky aj mladé herecké nádeje, ktoré tak majú jedinečnú šancu predviesť svoj talent,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Svätý Max #Vincent Navrátil