Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Splnený sen každého fanúšika Star Wars! Tento seriál bude absolútna bomba

Streamovacia služba Disney+, ktorá v lete príde aj na Slovensku vytiahne na divákov ťažký seriálový kaliber!

14.03.2022 07:00
star wars, obi-wan kenobi, darth vader, Foto:
Nový seriál Obi-Wan Kenobi sľubuje ďalší epický stret!
debata

V ostatných rokoch sa franšíza Star Wars preniesla zo strieborného plátna na televízne obrazovky. Po uvedení Epizódy IX a jej rozporuplnom prijatí sa kompetentní rozhodli, že Hviezdne vojny si dajú v kinách pauzu, kým noví tvorcovia nevymyslia nový a originálny príbeh. Dovtedy bude značka žiť na streamovacej platforme Disney+ v podobe vysokorozpočtových hraných seriálov a zaujímavých animovaných titulov.

joj, spravodajstvo, Čítajte aj Slovensko má našliapnuté dostať novú televíziu! Jojka výrazne posunula prípravy

V súčasnosti lomcujú fanúšikmi seriály ako Mandalorian alebo The Book of Boba Fett, no štúdio Lucasfilm chystá viacero noviniek. Jedna z nich však vytŕča a skalní fanúšikovia filmovej ságy sa jej nevedia dočkať. Reč o je o prémiovej minisérii, v ktorej bude vystupovať Obi-Wan Kenobi, teda kľúčová postava z filmov. V prvých troch filmoch tohto bojovníka stvárnil herec Ewan McGregor a svoju úlohu si zamiloval natoľko, že sám bojoval o možnosť si ju zopakovať. S rozmachom streamovacích služieb sa mu sen splnil.

vincent navrátil, svätý max, Čítajte aj Robiť dobrý televízny humor u nás? Čo čert nechcel, falošný farár to všetkým natrel

Nový seriál s prozaickým názvom Obi-Wan Kenobi dorazí už 25. mája, teda v deň 45. výročia uvedenia filmu Nová nádej. Dej sa bude odohrávať desať rokov po udalostiach z filmu Epizóda III.: Pomsta Sithov. Dobre znali fanúšikovia vedia, že po emotívnej prehre s Anakinom Skywalkerom a jeho premenou na Dartha Vadera sa Obi-Wan Kenobi stiahol na planétu Tatooine, kde z diaľky pozoroval a strážil malého Luka Skywalkera, kým sa z neho stane dospelý muž a bude sa môcť dozvedieť pravdu o svojom pôvode a rytieroch Jedi.

Mohlo by sa zdať, že v tomto období sa nič nedialo a Obi-Wan Kenobi žil v ústraní. Omyl! Čaká ho nové dobrodružstvo a ako lákadlo bude jeho nekonečný stret s Darthom Vaderom. Do seriálu sa vrátil aj herec Hayden Christensen alias Vader. O hlavnej pointe minisérie sa zaryto mlčí, má to byť veľké prekvapenie a poďakovanie fanúšikom za ich priazeň. Avšak už len účasť kľúčových hercov, ktorí sa vracajú do starých úloh je zárukou prvotriednej kvality.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba