Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Šialený a vyšinutý! Tento seriál vás totálne vtiahne a nedokážete sa vymotať

Nakrúcanie osemdielnej minisérie trvalo dlhých päť mesiacov a ako sama herečka poznamenala, do svojej postavy sa tak zažrala, že s pribúdajúcim časom ju naplno pohlcovala a mala problém sa od nej oddeliť. Príjemne prekvapila aj Melissa McCarthy, ktorá je notoricky známa v komediálnych polohách, teraz sa konečne ukázala aj vo vážnej úlohe a svedčalo jej to. To isté platí aj pre Reginu Hall. V tomto prípade by málokto čakal, že dokáže uniesť ťažobu svojej vyšinutej postavy. A uniesla ju a bolo to skvelé a znepokojivé zároveň.

Podvodnik z Tinderu4 Čítajte aj Podvodníka z Tinderu hltajú po celom svete. Stal sa najsledovanejším filmom Netflixu

Šialené procedúry

A práve takto by sa dala celá miniséria charakterizovať – skvelá, prinajmenšom čudná a toxická. Je tu skupinka deviatich postáv, ktoré sa prichádzajú na desaťdňový pobyt do futuristicky vyzerajúceho zariadenia nazvaného Tranquillum House. Dostať sa sem je nesmierne ťažké a drahé. Brány zdanlivo dokonalého komplexu môže prekročiť len zopár šťastlivcov s naplnenými vreckami. Tí, čo čakajú, že si posedia pri bazéne, absolvujú očistné procedúry a „pokecajú“ s terapeutom o problémoch, sa veľmi mýlia. Tu vládnu iné praktiky, ktoré sú na hrane zákona, no výsledok je vždy dokonalý a preto pretrváva bitka o voľné miesta. Celému komplexu vládne Masha Dmitrichenko (Nicole Kidman) a jej skupinka ošetrovateľov.

ShimonHayut_TinderSwindler_AGCStudios Čítajte aj Šokujúci film o naivite a dôvere. Podvodník z Tinderu zvádzal ženy, dodnes splácajú jeho dlhy...

V príbehu sú namixované rôzne osudy – vyhorená spisovateľka, rodina zdecimovaná samovraždou syna, manželstvo v slepej uličke, žena zdrvená neverou manžela, bývalý športovec závislý na liekoch, ale reportér, ktorý má za úlohu napísať pravdu o Tranquillum House. Pri vchode musia zabudnúť na svoj starý život a musia 100% veriť pravidlám procedúr – detox, prechádzky, psychologické poradenstvo. Lenže všetko je akési vyhrotené. Ozdravné programy sú „pošteklené“ halucinogénnymi látkami, kontroverznými terapiami a zlomené postavy sa ešte viac prepadávajú do priepasti, len preto, aby potom z nej vyliezli ako noví ľudia. No nie všetci to zvládnu.

Vykopať si vlastný hrob v rámci mentálnej... Foto: Hulu
Nine Perfect Strangers, Vykopať si vlastný hrob v rámci mentálnej liečby? V tomto seriáli je to normálne.

Navyše Masha dobieha záhadná minulosť, vyhrážky smrťou, ale aj to, že do jej komplexu vtrhne polícia a ona skončí za mrežami. Zápletky sú tak prešpekulované, prepojené, že je nutné naplno vnímať každú jednu epizódu, pamätať si jednotlivé súvislosti, pretože postupne všetko začne do seba zapadať a divák bude šokovaný a priklincovaný sedieť na svojom gauči sledovať, čo sa to deje na obrazovkách, ale s ním samým.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Kidman #Hulu #seriál Nine Perfect Strangers