Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký úspech! Slovenskí tvorcovia valcujú v Čechách, nakrúcajú tam najviac seriálov

České komerčné stanice v ostatných mesiacoch stavili na slovenských tvorcov, ktorých našincom netreba predstavovať. Producent Rasťo Šesták a režisér Peter Bebjak z DNA Production stoja za aktuálnymi hitmi u našich susedov.

13.02.2022 07:00
chlap, šéfka, duch, Foto:
Hneď tri seriálové novinky, za ktorými stoja slovenskí tvorcovia. Chlap a Šéfka patria televízii Nova, Duch je na obrazovkách Primy.
debata (1)

Bebjak so Šestákom aj na Slovensku vytvorili skvelé kúsky ako Trhlina, Za sklom, Správa alebo Jozef Mak. Úspechy žnú aj za riekou Moravou, kde do vysielania vtrhnú viaceré prime-timeové seriály, ktoré vznikli pod ich patronátom. Pre televíziu Nova vzniká seriál Chlap, ktorý je českou variáciou Druhej šance, ktorá valcuje rebríčky sledovanosti na Slovensku.

let´s dance, lets dance, Čítajte aj Ťažiskové šou v roku 2022: Markíza po 5 rokoch vráti tanečnú šou a to nie je všetko!

K tomu čoskoro pripojí aj chystaná novinka s názvom Šéfka. Naďalej pokračuje nakrúcanie kriminálnej série Specialisté. Pre televíziu Prima nakrútili kriminálku Duch, ktorá sa v ostatných dňoch dostala do vysielania. Zároveň už o niekoľko týždňov príde do kín aj film Tieňohra (Stínohra), na ktorom sa DNA Production podieľala v úlohe koproducenta a režíroval ho Peter Bebjak.

Spider-Man: Bez domova Čítajte aj Ďalšia bomba od HBO Max: Na Slovensko privezie svetové filmové trháky

Seriál Chlap prenesie divákov do prostredia nemocnice. V hlavnej úlohe príbehu na motívy skutočných osudov talianskeho lekára Pierdante Piccioniho sa českým divákom prvýkrát v hlavnej úlohe seriálu predstaví jeden z najobľúbenejších slovenských hercov – Tomáš Maštalír. Príbeh úspešného lekára, ktorý po útoku stratil spomienky na posledných viac ako desať rokov svojho života a snaží sa opäť vrátiť do života, uvedie už čoskoro TV Nova. Po boku Tomáša Maštalíra sa budú objavovať aj Andrea Ružičková, Jan Nedbal, Jitka Ježková, Elizaveta Maximová, Jenovéfa Boková alebo Jiří Dvořák.

Novinky kina  3 Čítajte aj Filmové premiéry: Romantika s J Lo, dejepis zábavnou formou aj severská historická dráma

Šéfka je príbehom o tom, aké ľahké je dostať sa do centra zločinu a stať sa nielen podozrivými, ale aj obeťami. A to aj pre vyšetrovateľov. Stalo sa to aj manželovi šéfky oddelenia vrážd Karly Langerovej (Kateřina Winterová) Ondrejovi. Pred štyrmi rokmi zomrel v službe pri prestrelke. Pri vyšetrovaní ho označili za zradcu a prípad rýchlo uzatvorili. Karla tejto verzii neverí a naďalej sa tajne snaží zistiť pravdu. Rozbehne tak kolobeh udalostí, ktoré zasiahnu aj ľudí v jej okolí. V ďalších úlohách seriálu diváci uvidia Jana Holíka, Jana Čenského, Stanislava Majera a Petra Konáša.

Matrix 4 Čítajte aj Budú padať hlavy pre nový Matrix? Žaloba je na svete, za neúspech filmu vinia HBO Max

V seriáli Duch pre televíziu Prima sa objaví hviezda z Harryho Pottera! Predrag Bjelac po prvýkrát predstaví v úlohe zavraždeného mafiána. Jeho nedobrovoľným parťákom bude Emil Svoboda (Štěpán Benoni), ktorý sa prakticky zo dňa na deň stáva z policajného analytika vyšetrovateľom a hneď počas prvej akcie, kde ho postrelia, zomiera aj mafiánsky boss. Keďže však chce zistiť, kto ho zradil, ostáva na zemi ako duch a jediný, kto ho vidí, je práve Emil.

Nine Perfect Strangers, nicole kidman, Čítajte aj Šialený a vyšinutý! Tento seriál vás totálne vtiahne a nedokážete sa vymotať

„Vážime si, že môžeme pracovať na projektoch aj mimo Slovenska, kde sa úžasne dopĺňajú naše skúsenosti so skúsenosťami kolegov z Česka – či už sú to tvorcovia, herci alebo kolegovia zo štábu. V najbližších týždňoch si diváci budú môcť pozrieť hneď tri novinky – kriminálny seriál Šéfka, komediálny krimiseriál Duch a seriál Chlap, kde sa pre zmenu presunuli do nemocničného prostredia a v ktorom sme českým divákom predstavili jedného z najznámejších a najuznávanejších slovenských hercov – Tomáša Maštalíra,“ povedal producent Rasťo Šesták.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #Peter Bebjak #Rasťo Šesták #české seriály #DNA Production