Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prekvapujúca sledovanosť: Oteckovia v problémoch, Bez servítky silnie, Šťastní zvrátili prepad

A potom, že nie je veselo! Televízie zažívajú poriadne zvraty v rebríčkoch sledovanosti.

09.02.2022 07:00
šťastní vs. šťastní, krajčiová, Foto:
Seriál Šťastní vs. Šťastní sa dokázal spamätať z jednorazového prepadu sledovanosti.
debata
survivor, gábor boráros, Čítajte aj Survivor stále v problémoch: Nízka sledovanosť a teraz odchod ďalšej celebrity

Počas ostatnej stredy televízia Markíza odvysielala ďalšiu epizódu svojej komediálnej novinky Šťastní vs. Šťastní. Pozornosť sa na tento seriál upierala o to viac, keď pred dvoma týždňami komédia zaznamenala drastický prepad sledovanosti. RTVS vytiahla premiéru Bebjakovho filmu Správa a komerčné stanice tvrdo narazili. Najviac sa to prejavilo najmä na markizáckom seriáli. Ten sa s prvými dvoma epizódami udržal nad 400-tisícovou hranicou, tretia – zlomová – epizóda sa prepadla na úroveň 260-tisíc divákov.

hra o tróny, game of thrones, drogon, Čítajte aj Rok 2022 bude nepredstaviteľne dokonalý! Blížia sa bombastické seriálové hity

Avšak minulú stredu si seriál napravil reputáciu, keď sa k nemu fanúšikovia vrátili, avšak nedokázala nadviazať na predchádzajúce úspechy z prvých týždňov vysielania. Šťastných sledovalo 333-tisíc divákov, v komerčnej cieľovke uhrali 7,6% sledovanosť s trhovým podielom 19,6%. Pozornosť si stále viac uzurpuje jojkárska Hranica, ktorú takto pred týždňom sledovalo 418-tisíc divákov.

THE ADAM PROJECT Čítajte aj Netflix chce v roku 2022 ohúriť filmovou ponukou. Pozrite sa, čo chystá

Zaujímavejší súboj sa deje v podvečernom slote medzi Oteckami a šou Bez servítky. Zdá sa, že po dlhých rokoch dominancie denného markizáckeho seriálu prichádza k obmene diváckej priazne. Jojkárska šou o varení si postupne buduje čoraz väčšiu divácku základňu a v minulom období sa približovala k výkonom Oteckov. Pred dvoma týždňami nastal zvrat a Bez servítky s prehľadom počas viacerých dní porazilo niekdajší podvečerný valec. Kým Oteckovia sa vzďaľujú 400-tisícovej hranici veľkosti publika, Bez servítky je k nej čoraz bližšie a jednotlivé epizódy ju dokázali už aj prekonať.

Matrix 4 Čítajte aj Budú padať hlavy pre nový Matrix? Žaloba je na svete, za neúspech filmu vinia HBO Max

Bez servítky kraľovala podvečernému programu aj počas stredy a štvrtka. V stredu prekonala konkurenciu s 8,6% ratingom a 22% podielom v cieľovke 12+, vo štvrtok s 9,1% sledovanosťou a 22,4% podielom, keď si ju pozrelo až 420-tisíc divákov. Oteckovia v minulom týždni začínali s 410-tisícmi divákov, týždeň končili s 360-tisícmi. Oba podvečerné formáty tak zvádzajú poriadne tuhý boj.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #Oteckovia #Bez servítky #seriál Šťastní vs. Šťastní