Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rusko si musí prichystať dávku humoru! Vtipný príbeh o Kataríne Veľkej čaká ďalšia séria

Toto čakal asi len málokto. Pôvodne mala vzniknúť jedna séria, teraz je v príprave už tretia. Seriál The Great (Veľká) žne úspechy.

02.03.2022 07:00
the great, great, elle fanning, Foto:
Skvelý seriál The Great (Veľká) bude pokračovať aj treťou sériou.
debata
seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Toto je jarné seriálové prekvapenie Jojky! Prichádza dychberúca akčná miniséria

Len v novembri dorazila k divákom očakávaná druhá séria, ktorá nabrala isté meškanie kvôli komplikáciám spôsobenými pandémiou. Nie nadarmo sa hovorí, že trpezlivosť ruže prináša. Druhá séria bola skvelá. Tvorcovia sa znova vybúrili pri scenári a priniesli prvotriednu zábavu postavenú na reálnych historických postavách. Stále však platí, že tento príbeh o Kataríne Veľkej je občas pravdivá história – tento fakt je pri každej epizóde zdôraznený.

bridgerton, Čítajte aj Seriálový marec: Vracajú sa hity ako Bridgerton alebo Picard. A to nie je všetko!

Tento skvelý počin je dostupný aj pre slovenských divákov, obe série sú k dispozícii na HBO GO. Autor seriálu sa rozhodol poňať svoje spracovanie primárne ako hyperbolizovanú komédiu, častokrát ako grotesku. Drží sa viacerých historických udalostí, dohadov, povier a prináša divákov alternatívny pohľad na možný život Kataríny. Len máloktorý seriál dáva divákovi dostatočný priestor, aby si spravil názor na to, čo pozerá.

seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, koleník, Čítajte aj Jar na Jojke: Pokračovanie hitov, príchod výnimočnej minisérie a nová služba

Každopádne nová desiatka epizód priniesla skvelý humor, nezaostávali ani herecké výkony ústredného dua. Hlavnú úlohu stvárňuje herečka Elle Fanning, ktorá doslova prekvapila svojim výkonom. Jej manžela Petra III. si zahral Nicholas Hoult. Absolútnou devízou je scenár. Trefný, úderný, prešpekulovaný s poriadnou dávkou irónie, divák sa musí vyzbrojiť veľkou dávkou nadhľadu, pretože vtedajšieho Rusku poriadne nakladá a to nemusí byť po vôli každému.

lets dance, Čítajte aj Jar na Markíze: Ďalšie zmeny vo vysielaní prinesú premiérový program

Streamovacia platforma Hulu, ktorá seriál vyrába sa Kataríny Veľkej nemieni vzdať. Jej životný príbeh je natoľko obsiahly, že môže pokračovať ešte niekoľko sezón. Prvá séria mapovala príchod budúcej imperátorky na ruský dvor, druhá séria sa pozrela na jej počiatky vlády a najmä nezdary pri jej revolučných reformách. Do deja sa dostalo aj narodenie dediča trónu.

Tretia séria by sa mohla objaviť ku koncu tohto alebo začiatkom roka 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicholas Hoult #Elle Fanning #Katarína Veľká #Hulu #The Great