Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký úspech Jojky: Jej nový pašerácky seriál má za sebou brilantné výkony

Zdá sa, že stávka na nový rodinný seriál televízii JOJ naplno vyšla. Hranica počas svojho premiérového týždňa výrazne zabodovala a potvrdila svoju dominanciu medzi seriálový novinkami.

19.01.2022 07:00
hranica, Foto:
Prvý týždeň vysielania Hranice je pre Jojku veľkým úspechom.
debata
HBO jan Čítajte aj Novinky na HBO: Oscarový film, love story, akcia aj snímky pre náročnejších

Seriál sa odohráva na slovensko-ukrajinskej hranici, kde vo fiktívnej obci Krivé žije niekoľko rodín, ktoré sa podieľajú na pašovaní všetkého, okrem ľudí, zbraní a drog. Do pašovania je zapletená aj jedna ukrajinská rodina, ktorá vlastní obchod s potravinami v najbližšej ukrajinskej dedine. Treťou „hlavnou postavou“ sú colníci a príslušníci hraničnej polície, ktorí sa snažia pašerákov odhaliť a prichytiť pri čine. Hranica odštartovala svoju televíznu púť v pondelok, 10. januára.

hranica, Čítajte aj Kto nepašuje, nie je občan ukrajinského pohraničia! Pobaví Jojka Slovákov?

Už samotná premiéra bola úspechom, dokonca porazila aj konkurenčnú markizácku novinku Druhá šanca v oboch cieľovkách. Prvá epizóda Hranice si v pondelok vyslúžila vynikajúcu, až 12,9% sledovanosť a 26,5 % podiel v rámci univerzálneho publika. Najsledovanejším programom dňa bol aj pre obchodne relevantnú cieľovú skupinu 12 – 54, pri ktorej dosiahol takisto najvyššiu, až 9,7% sledovanosť a trhový podiel 25,5%. Pri obrazovkách sedelo rekordných 598-tisíc divákov.

šťastní vs. šťastní, Čítajte aj Markíza s ďalším úspešným seriálovým štartom! Slovákom sa zapáčilo toto...

Jojka nasadila Hranicu v špeciálnom režime, vysielala sa od pondelka do štvrtka. Od tohto týždňa nabehla na svoj štandardný režim, teda pondelok, streda, piatok.

Prvé fotky z nového seriálu Hranica na Jojke Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Prvé zábery z nového jojkárskeho seriálu Hranica.

Počas minulotýždňového utorka Hranica potvrdila dominantné postavenie, hoci ju oslabil šport na RTVS. Druhú epizódu sledovalo 446-tisíc divákov. V stredu si nový jojkársky seriál zmeral sily s Markízou. Tá štartovala komediálnu novinku Šťastní vs. Šťastní. Úvodná zvedavosť divákov spravila a obe komerčné stanice mali pomerne vyrovnané výsledky. O čosi viac zaujala Markíza, ktorú sledovalo 450-tisíc divákov. Nestrádala ani Hranica, tú sledovalo 431-tisíc divákov.

novinky kina Čítajte aj Nálož v kinách: Princezná Diana, pavúčí muž, oceňovaný muzikál aj dokument o Kunderovi

Jojka naplno zažiarila vo štvrtok, keď sa Hranica výrazne vyšvihla. Štvrtú epizódu Hranice si v tento deň pustilo až 518-tisíc divákov. Denný seriál Jojky, podľa výsledkov, si stihol vybudovať slušnú divácku základňu, na ktorú môže počas nasledujúceho obdobia nadviazať a udržať si nadpriemernú sledovanosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #Seriál Hranica