Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Kto nepašuje, nie je občan ukrajinského pohraničia! Pobaví Jojka Slovákov?

Tvorcovia veľmi šikovne zakomponovali do deja veľké množstvo postáv, ktoré predurčujú Hranicu, aby mohla dlhodobo fungovať. V prípade dlhodobých seriálov je nutné mať v zálohe viaceré rodiny, viaceré zápletky, ktoré sa budú striedať. Lenže v prvej časti tento zástup charakterov nemá dostatok priestoru na plné prezentovanie. Možno aj preto je prvá polovica epizódy skôr exkurziou medzi jednotlivými postavičkami, ktoré naznačujú svoje dejové linky, charaktery a dej sa akosi nehýbe vpred. To ide ruka v ruke s tým, že sa stráca tempo, ale aj humor. Hoci tam snaha je, viaceré scénky majú hluché miesta.

Prvé fotky z nového seriálu Hranica na Jojke Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Prvé zábery z nového jojkárskeho seriálu Hranica.

Nehovoriac o vizuálnej stránke. „Prechod“ medzi exteriérovými scénami a interiérmi, ktoré sú nakrúcané v ateliéroch, je veľmi viditeľný a rušivý. Najviac kričí zvláštne postrihaná scéna, keď prichádza hlavný hrdina v podaní Deáka a pašeráckej vnučky (Kollárová) a celá rodina sliedi cez okno. Je veľmi vidno, že rodina je nakrúcaná v ateliéri. Rozdielne nasvietenie, snímanie kamery nepôsobí dobre. Ale to už je akýmsi slovenským štandardom, že seriály, ktoré majú nálepku dlhodobé, sa boria s týmto problémom prameniacim z rozpočtu.

this is us, Čítajte aj Aký bude seriálový január? Predsa plný premiér, toto si nenechajte ujsť

Každopádne námet Hranice je pomerne zaujímavý a ponúka možnosť rozohrať aj vtipné scénky, čo je dôležité, keďže publikum sa chce aj pobaviť. Humor dorazil v druhej polovici epizódy, predsa len prísť do pašeráckej dedinky s policajným majákom je dostatočným spúšťačom pre paniku pre všetkých, ešte aj pre farára, ktorý je do celého kolotoča zapletený. Stretnutie pašeráckej rodiny, komplicov a nového policajta a ich konfrontácia bola vtipná. Platí, kto v Krivom nepašuje, akoby ani neexistoval.

Dont look up2 Čítajte aj Lesk a bieda Don't Look Up. Čo chýba najúspešnejšiemu film Netflixu posledných týždňov k dokonalosti?

Jednoznačným ťahúňom pilotnej epizódy je herečka Hana Gregorová alias Zorka, teda hlava pašeráckeho biznisu, ktorý zabezpečuje prosperitu celej dedine. O svojom komediálnom talente nemusí nikoho presviedčať. Práve táto postava bude hýbať celým dejom najviac a javí sa ako najviac komplexný. Kombinácia milo vyzerajúcej staršej panej, ktorá sa vie v sekunde premeniť na odstrašujúceho bossa nelegálnej činnosti je najväčšou devízou. Avšak môžu prekvapiť aj iné postavy, ktoré v prvej epizóde nemali šancu vyniknúť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2021/2022 #Seriál Hranica