Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Kto nepašuje, nie je občan ukrajinského pohraničia! Pobaví Jojka Slovákov?

Hranica je slovenskou verziou chorvátskeho licencovaného originálu Na granici. Odohráva sa na slovensko-ukrajinskej hranici, kde vo fiktívnej obci Krivé žije niekoľko rodín, ktoré sa podieľajú na pašovaní všetkého, okrem ľudí, zbraní a drog. Do pašovania je zapletená aj jedna ukrajinská rodina, ktorá vlastní obchod s potravinami v najbližšej ukrajinskej dedine. Treťou „hlavnou postavou“ sú colníci a príslušníci hraničnej polície, ktorí sa snažia pašerákov odhaliť a prichytiť pri čine.

brazen Čítajte aj Novinky na Netflixe: Pozrite sa, ktoré filmy sa tento týždeň dostávajú do streamovacieho obehu

Traja ostrieľaní pašeráci Emil (Peter Sklár), Jerguš (Jozef Vajda) a Žeňa (Eugen Libezňuk) s pomocou mladších „kolegov“ Sergeja (Martin Šalacha) a Kriša (Roman Poláčik) cez hranicu prenášajú tovar, s ktorým potom obchoduje ich šéfka, Emilova svokra, Zorka Stračinová (Hana Gregorová). Na stope sú im príslušníci hraničnej polície, muži kapitána Jula Bobana (Sväťo Malachovský).

Po ukončení štúdia na ekonomickej univerzite sa z Bratislavy do Krivého vracia Zorkina vnučka Petra (Simona Kollárová), aby zdedila vedúcu úlohu v pašeráckom podnikaní. Cestou sa celkom náhodou zoznámi s mladým policajtom Šimonom (Braňo Deák), ktorý nastupuje na hraničné oddelenie v Krivom. Budúci nepriatelia z opačných brehov zákona k sebe majú od začiatku až príliš blízko. Ďalej medzi hlavné postavy stvárňuje Jozef Vajda, Gabika Dzuríková či Jevgenij Libezňuk. Okrem známych tvárí, sa diváci môžu tešiť aj na nové tváre. Dôležitú úlohu v deji budú mať aj postavy, ktoré stvárňujú herci z rusínskeho Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove ako Ľudmila Kozmenko, Ladislav Ladomirjak či Vladimír Roháč.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2021/2022 #Seriál Hranica