Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kto nepašuje, nie je občan ukrajinského pohraničia! Pobaví Jojka Slovákov?

Pondelkový prime-time bol poriadne vyhrotený! Markíza s Jojkou proti sebe vytasili silné seriálové novinky, žánrovo rozdielne, no publikum sa muselo rozhodnúť, ktorému dá prednosť. Televízia JOJ od začiatku roka stavila na humornú nôtu a do vysielacie štruktúry vsunula svoj nový komediálny seriál pre celú rodinu s názvom Hranica. Stanica chce nadviazať na tradíciu večerných „takmer denných seriálov“. Naposledy to bol Nový život, ktorý obsadil až tri večery počas pracovného týždňa. Časy, keď jeden seriál obsadil hlavný vysielací čas počas celého pracovného týždňa sú dávno preč.

12.01.2022 07:00
hranica, Foto:
Novinka Hranica odštartovala v pondelok na Jojke. Vyplní viacero dní počas pracovného týždňa.
debata (4)

Pri naozaj dobrom svižnom formáte by to mohlo klapnúť. Jojka je dlhoročne známa tým, že sa nebojí inovovať, zariskovať. Občas sa jej to nevyplatí a objaví sa v jej portfóliu nejaký seriálový prešľap, avšak prevažujú úspešné pokusy a jej obrazovkami sa prehnali viaceré skvelé kúsky.

Stále však platí, že nakrútiť humorný seriál na Slovensku je najťažšia disciplína. Pritom práve Jojka potrebuje v roku 2022 zabodovať s odľahčenou novinkou. Z minulého roka jej uspela Nemocnica, s ktorou bude pokračovať aj naďalej, no s iným seriálom nepokračuje. Preto tento rok bude naplno premiérový!

druhá šanca, Čítajte aj Absolútny zásah do čierneho! Markíza ponúkla svoj najlepší seriál

Prvou lastovičkou je spomínaná Hranica, ktorá hneď na začiatku musí naplniť veľké očakávania. Primárne si musí získať značnú divácku základňu, čo ide ruka v ruke s dlhodobým vysielaním. Hranica má byť pilierom väčšiny pracovného týždňa, preto musí baviť a dostať sa prirodzene pod kožu. Aby toho nebolo málo, voči dramatickej Nemocnici musí vniesť do programovej ponuky protipól v podobe odľahčenej, nenáročnej zábavy. Jojka veľmi šikovne novinka promuje ako rodinný seriál a príliš neakcentuje komediálnu zložku, aby sa tak vyhla tvrdšej kritike. Týmto krokom dáva jasne najavo, že Hranica má byť univerzálna zábava pre všetky vekové kategórie.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2021/2022 #Seriál Hranica