Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ťahanice o konci hitu! Hlavná hviezda chce končiť, televízia hovorí rázne nie

Prečo? Lebo seriál Klinika Grace (Grey's Anatomy) zarába obrovské milióny!

13.01.2022 07:00
klinika grace, greys anatomy, ellen pompeo, Foto:
Ak sa podarí uzavrieť dohodu, Klinika Grace bude pokračovať aj 19. sezónou.
debata
šťastní vs. šťastní, krajčiová, miezga, bolf, kubala, cinkota, hurajová, Čítajte aj Ani raz ste sa nezasmiali? Tak to ste sledovali nový komediálny seriál na Markíze

Dohady okolo seriálu Grey's Anatomy začína pripomínať nekonečný príbeh a fanúšikovia už viac ako dva roky dostávajú informácie o rokovaniach medzi televíziou ABC a hlavnou hviezdou Ellen Pompeo, ktorá už osemnásť rokov stvárňuje Meredith Grey. Už samotné schválenie osemnástej série, ktorá sa aktuálne vysiela v USA bolo na dlhé lakte. Dohoda s herečkou sa rodila ťažko, napokon súhlasila s podpisom kontraktu na jeden rok.

hranica, Čítajte aj Kto nepašuje, nie je občan ukrajinského pohraničia! Pobaví Jojka Slovákov?

Televízia si nemohla dovoliť, aby najúspešnejšia lekárska dráma v televíznej histórii skončila po sedemnástej sérii, ktorá bola výrazne zasiahnutá pandémiou. Tvorcovia nakrútili len obmedzený počet epizód, príbeh tejto série patril k tým najhorším a nikto nebol s výsledkom spokojný. Našťastie prišlo k dohode a naďalej sa nakrúca.

Lenže výkon aktuálnej série poriadne prekvapil. Seriál bol známy neochvejne stabilnou sledovanosťou, no teraz nepríjemne klesá. Zdá sa, že kvalitatívne nevydarená predchádzajúca sezóna podkopla nohy novým častiam. O to viac sa ozývajú hlasy, aby sa tento televízny veterán odobral do histórie.

druhá šanca, Čítajte aj Absolútny zásah do čierneho! Markíza ponúkla svoj najlepší seriál

Ellen Pompeo, na ktorej účasti stojí každá séria, hovorí jasne: „Občas si pripadám ako blázon, keď hovorím, aby sme skončili. Pýtam sa, o čom budú ďalšie príbehy, ktoré chceme povedať?“ Televízia ABC však tieto úvahy odmieta. Podľa jej slov seriál zarába rekordné sumy, nielen za medzinárodné vysielacie práva, keďže stanice po celom svete netrpezlivo vždy čakajú na nové série a navyše teraz sa profituje aj z vysielacích práv na streamovacích platformách. Grey's Anatomy síce klesá sledovanosť pri štandardnej televíznej premiére, no výrazne rastie pri započítaní niekoľkodňového oneskorenia.

Spider-Man1 Čítajte aj Spider-Man chce vytiahnuť slovenských divákov z gaučov do kín. Vo svete trhá rekordy

Kým seriál vynáša ťažké milióny, úvahy o jeho konci nebudú opodstatnené a vždy televízia dokáže preplatiť hlavnú hviezdu, aby zostala. Aktuálna séria sa vráti po vianočnej pauze už 24. februára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy