Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Ani raz ste sa nezasmiali? Tak to ste sledovali nový komediálny seriál na Markíze

Celý pohľad na famíliu na okraji spoločnosti, ktorá býva v záhradnej chatke s latrínou a jednoduchým starým otcom je smutný. Pilotná epizóda neustále dávala dôraz na rozdiely medzi chudobou a bohatstvom. Tí bohatí šťastní žijú v malom kaštieli s luxusným zariadením, ktoré zaváňa spomienkami na Mojsejovcov. Celá epizóda sa snaží predstaviť dva diametrálne odlišné svety, ktoré delí priepasť majetnosti, ale aj intelektu. Toto že je komediálny seriál? Čo malo byť na úvodnej časti vtipné?

brazen Čítajte aj Novinky na Netflixe: Pozrite sa, ktoré filmy sa tento týždeň dostávajú do streamovacieho obehu

Je až zarážajúce, ako sa nechali herci z chudobnej časti barikády dogabať fyzicky, ale aj intelektuálne. Otec rodiny je jednoducho absolútny kretén, ktorý svojou ľahkovážnosťou a nezodpovednosťou zničil vlastné manželstvo a nevie sa postarať o jediné dieťa, hoci je vymenené. Matka v podaní Heleny Krajčiovej vyžaruje totálna rezignácia nad životom, čo sa odráža aj na jej výzore. Veď prečo by mala byť šťastná?

Na opačnej strane barikády stoja bohatí rodičia a syn. Užívajú si neskonalý luxus plnými dúškami, pričom tu asi najviac vytŕča nesúlad DNA a rodiny. Adam Kubala, ktorý ukázal svoj talent v dramatických Červených páskach, opäť nesklamal. Síce má veľmi podobný prejav ako v jeho seriálovom debute, no veľmi mu sedí. Milo pôsobila aj Lucia Hurajová, ktorú nie je tak často vidieť na obrazovkách. Diváci poznajú skôr jej hlas z dabingu. Ako jedna z mála predviedla ako taký herecký výkon, keď jej sedela poloha bohatej paničky, ale bolo vidno aj cit, keď sa stretla so svojím pravým synom.

Dont look up2 Čítajte aj Lesk a bieda Don't Look Up. Čo chýba najúspešnejšiemu film Netflixu posledných týždňov k dokonalosti?

Vlastnej mizérie si museli byť vedomí aj scenáristi, pretože, ak nefungujú nastavené situácie, musí prísť zabrnkanie na tú najnižšiu humornú nôtu. Vrcholom bola scénka, v ktorej odznela veta: „Čo je to laktózová intolerancia?“ Odpoveď nenechala na seba dlho čakať: „Sračka z mlieka.“ To bolo znamenie, keď treba minimálne vypnúť televízor alebo začať hľadať cesty ako rýchlo zabudnúť na tento počin.

Je pomerne zarážajúce vidieť, aké priepastné kvalitatívne rozdiely sú v seriálovej tvorbe Markízy. Keď príde na drámu, tak vie vyprodukovať naozaj prvotriedne kvalitné kúsky, na ktoré je radosť pozerať, čoho dôkazom je aj novinka Druhá šanca. A potom príde na rad komédia a je z toho tragédia. To, že tvorcovia nakrútia komediálny seriál v exteriéri, mimo ateliérov a lacných kulís z lepenky a umelo vloženého smiechu, ešte neznamená, že z toho bude dobrý seriál.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Šťastní vs. Šťastní